Beskyddaren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mickey Bolitar (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2013-03-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lina Erkelius
Originaltitel
Shelter
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
317 g
SAB
uHc
ISBN
9789163871740

Beskyddaren

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-03-28

Slutsåld

Mickey är beredd att gå hur långt som helst för att beskydda dem han älskar. Men hur ska han göra när han inte ens vet vem, eller vad, han ska beskydda dem från? I sann Coben-anda bjuds här på en actionfylld, fängslande intrig med oväntad upplösning. Med karaktärer som man tar till sitt hjärta och en dialog kryddad med ironi. En deckarserie för alla tonåringar.

Livet kan inte bli så mycket värre för Mickey Bolitars del. Han har sett sin pappa dö i en trafikolycka, hans mamma befinner sig på ett behandlingshem och själv bor han hos sin farbror Myron och har tvingats byta skola med allt vad det innebär.

Det visar sig dock att det visst kan bli värre. Mickeys tjej Ashley försvinner spårlöst! Tillsammans med sina nya, aningen udda, vänner ger sig Mickey av på en desperat jakt efter henne och följer varje tänkbart spår. Spår som leder till Tokkärringen i det spöklika huset, men också till en solkig strippklubb. Ashley var inte den hon utgav sig för att vara - och tydligen inte Mickeys pappa heller. Det Mickey upptäcker är större än han kunnat föreställa sig.

Harlan Coben har i sina kritikerrosade vuxenböcker skrivit om Myron, Mickeys morbror. Med Mickey Bolitar-serien får en ny generation upptäcka hans smarta intriger och ironiska skärpa.

"Spänningen håller i sig. Slutet kommer få dig att tappa andan. Jag kan knappt vänta tills nästa Mickey Bolitar-bok kommer." Rick Riordan (Författare till Percy Jackson-serien)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Beskyddaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanonbok !

  Jättebra bok - jag visste inte att det var en ungdomsbok utan köpte bara för att det var en Harlan Coben -men jag blev glatt överraskad -lika bra för en vuxen - så spännande! KÖP DEN!

 2. Betyg: 4 av 5. Jag har nog läst ett tiotal böcker...
  Britt-Marie Kullin, 14 januari 2014

  Betyg: 4 av 5.

  Jag har nog läst ett tiotal böcker av Harlan Coben, och av dom har nog ungefär hälften varit böcker i serien om Myron Bolitar.

  Nu när jag såg att Harlan Coben även har börjat att skriva ungdomsböcker, med Myron Bolitars brorson Mickey i huvudrollen, så blev jag nyfiken.

  Och Beskyddaren, som är den första boken i en serie, var riktigt bra. Tyckte nog att jag hade lika stor behållning av den boken, trots att det är en ungdomsbok, som av hans tidigare böcker.

 3. Lite sådär bok men jag kanske är för gammal. Hade jag...
  Mats Westman, 5 juli 2013

  Lite sådär bok men jag kanske är för gammal. Hade jag läst den som tonåring kanske jag hade tyckt annorlunda. Tillbaka till Myron och Win, tack.

 4. Ännu en kanonbok från Coben. Visserligen skriven för...
  Christin Florén, 12 juni 2013

  Ännu en kanonbok från Coben. Visserligen skriven för ungdom men ändå mycket läsvärd. Saknar dock Myron och Win. Hoppas Coben inte har lagt dessa helt på hyllan.

 5. Beskyddaren kom väl rekommenderad men jag måste säga...
  Elin , 9 maj 2013

  Beskyddaren kom väl rekommenderad men jag måste säga att jag blev lite besviken. Läste den för en klass 8 som tyckte att karaktärernas reaktioner och förhållanden till varandra inte var trovärdigt. Den var ändå en ganska spännande handling, men karaktärernas varande emot varandra och beskrivningen av de samma drar ner betyget ganska kraftigt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Harlan Coben