Gregs bravader (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Dagbok för alla mina fans (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2012-03-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
Diary of a Wimpy Kid
Medarbetare
Eriksson, Martin (form) / Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Jeff Kinney
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
230 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163871788
Gregs bravader (häftad)

Gregs bravader

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2012-03-05
99
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Pojkar skriver inte dagbok, eller? Hjälten i den här boken, Greg, gör i alla fall det. Och inte nog med det - han ritar fullt med bilder i den också. Det är mammans påhitt och han gör det motvilligt till en början. Men han har själv kommit på att denna loggbok, som han själv hellre kallar det, blir perfekt att sätta i händerna på journalisterna när han en gång i framtiden blir rik och berömd. För det kommer han att bli! Först ska han bara tackla tiden på mellanstadiet. I den här första boken i serien har ett nytt skolår precis börjat. Greg upptäcker att han numera får dela korridor med killar som är både större och styggare, och några som redan rakar sig. Själv hör han till en klenare sort, men vet precis hur han ska parera för att vinna cred utan alltför stor arbetsinsats - det gäller att bli lagom populär på skolan. När kompisen Rowley plötsligt klättrar förbi honom på popularitetsskalan får Greg bråttom att försöka vända kompisens nyvunna popularitet till sin egen fördel - med dråpliga konsekvenser.

Jeff Kinney, formgivare och spelutvecklare, berättar i en tät mix av text och bild om sin roliga och coola antihjälte. Boken, en form av serieroman, har fått lysande kritik och gjort en kometfärd upp på topplistorna sedan den kom ut i april i USA, ligger bl.a. etta på New York Times bestsellerlista sedan i augusti. Den har en bakgrund som välbesökt nätdagbok sedan 2004 på www.funbrain.com där den hittills besökts av 50 miljoner läsare, genomsnittet i är är 100 000 läsare per dag. Ytterligare fyra delar av bokserien är under produktion. Läs nyheter på www.wimpykid.com och författarens blog på www.gregheffley.blogspot.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gregs bravader. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läsintresse
  Karin Strand, 22 januari 2018

  Julklapp till mitt barnbarn 10 år. Hon lånar nu fortsättningar på biblioteket. Lyckad julklapp när man önskar att barnen ska tycka om att läsa.

 2. Tokiga familjen
  Lena, 22 februari 2016

  Min 10-årige son fick den 10:e boken i julklapp och då började vi köpa de första böckerna. Härlig humor både för vuxna och barn. Jag och min son läser varannan sida. Härligt kvällsmys! Handlar om hur tokigt familjelivet kan vara. Rekommenderas!

 3. Köpte denna åt sonen
  Jennie Forslund, 25 juni 2015

  Har köpt nästan alla böckerna i serien åt min son och han fullkomligen älskar dessa. Han sträckläser dem och har ibland läst ut dem på en kväll istället för att sova ;) och sedan läser han dem igen och igen och igen.

 4. Kanonbok detta också
  Cissi, 12 november 2014

  Kan rekommenderas varmt till alla andra som inte är så lässugna men det blir de med denna bok också. Barnen läser nu jämt på kvällarna.

 5. Gregs bravader
  Maria Keskitalo, 21 oktober 2014

  Min son som är 10 år tycker att den är jätterolig, han brukar läsa i den högt för oss föräldrar på kvällarna innan läggdags

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jeff Kinney