Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ninja Timmy (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2013-03-11
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustratör/Fotograf
Henrik Tamm
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
620 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163872075

Ninja Timmy och de stulna skratten

(37 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-11
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Henrik Tamm är konceptdesigner i Hollywood och har bland annat varit med om att utforma miljöerna i filmerna "Shrek" och "Narnia". Här iscensätter han sitt första egna äventyr i bokform.I staden Elyzandrium sträcker sig bambuskraporna mot en himmel fylld av ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner. Nere på gatan trängs ytterligare ett miljontal fordon av olika slag. Och genom denna stad kånkar katten Timmy, minken Simon och grisarna Jasper och Kasper på en jättelik apelsinskalarmaskin, som de själva har uppfunnit och nu önskar sälja.Och det blir början på ett actionfyllt äventyr. För på sin färd möter de hela tiden barn som har förlorat sina skratt. Timmy och hans vänner bestämmer sig för att lösa gåtan med de stulna skratten. Som tur är får de hjälp av gamle Alfred och hans magiska leksaker, med vilka de förvandlas till ett gäng farliga, brottsbekämpande ninjor!Det var under ett besök i gamla Peking som Henrik Tamm fick inspirationen till boken. På ett hustak fick han syn på en liten grå gatukatt som tiggde gräddtårta av honom och dagen därpå besökte han en urgammal leksaksaffär, som drivits av samma familj i generationer. En bokidé tog form.

Ninja Timmy och de stulna skratten är den första delen i en serie om Ninja Timmy och hans listiga gäng. En perfekt högläsningsbok som hela familjen kan njuta av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ninja Timmy och de stulna skratten
 2. +
 3. Ninja Timmy och resan till Sansoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ninja Timmy och resan till Sansoria av Henrik Tamm (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Särskrivning och skeva könsroller
  Frank, 12 januari 2023

  Boken förespråkar allt från att följa med okända äldre gubbar hem utan tvekan, till skeva könsroller där flickor bedöms efter hur söta de är och inte vad de klarar av. Och varför är titeln särskriven? Irriterande.

 2. Osammanhängande och könsstereotyp
  Anneli, 7 september 2019

  Känns inte som den är skriven av nån som vet hur man skriver en sammanhängande historia. Det finns ingen röd tråd och känns väldigt spretigt. Dessutom känns det otroligt tråkigt att den enda tjejen beskrivs främst utifrån hur söt hon är.

 3. Fina illustrationer, amatörmässig text
  AndersSod, 12 augusti 2019

  Miljöerna är spännande och illustrationerna fantastiska. Detta väger dock inte upp att texten känns skriven utan insikt om barns förståelse och språk och är så könsstereotyp att man rodnar. Kanske koppla in en erfaren författare?

 4. Normativ
  Sofie, 7 maj 2019

  Huvudkaraktärerna är bara "tuffa" killar som gillar söta tjejer. Den enda tjejen är tuff "som en kille" . Otroligt normativ och inte alls någon bra läsupplevelse.

 5. Undermåligt språk och unkna könsroller
  Anna, 26 januari 2019

  Varför är titeln särskriven? Otroligt störande. Själva berättelsen är ganska spännande (även om mycket känns kopierat och "gjort") och bilderna är fina, men intrycket dras ner ordentligt av det stolpiga språket. Flyt saknas och det känns inte som att en författare har skrivit. Det var dessutom direkt obehagligt att läsa för min dotter om killarnas (och författarens) inställning till kattjejen. Kommer inte att läsa fler delar.

 6. En spännande fantasivärld
  Arne, 10 maj 2018

  Boken är oerhört vackert illustrerad. Både handling och bokens fantasymiljö är fantasirika och spännande för såväl barn som vuxna. Det gäller även de tre följande delarna.

 7. Heja Ninja Timmy!
  Zeddan081, 29 mars 2017

  Hela serien hittills är bra, spännande, läskig och fantasifull. Fantastiskt fina illustrationer. Spännande med magi också.

  Grabben längtar efter en fortsättning!

 8. Könskonservativ äventyrssaga
  Åsa, 4 januari 2016

  En välskriven saga, spännande och med vackra och fantasieggande bilder. Dock dras betyget ned av att den känns omodernt könskonservativ. För mig som har två döttrar är det lite plågsamt med ett gäng som enbart består av killar, där alla skurkar är killar och den magiska leksaksmakaren en man. Den enda tjejen som figurerar uppmärksammas mycket för att hon är söt (även om hon också är cool) och har självklart en kärlekshistoria med hjälten. Hon omnämns genomgående som "kattjej" medan hjälten in... Läs hela recensionen

 9. Som Peter Pan säger "jag vill aldrig bli vuxen" med...
  Usedbeauty, 23 oktober 2013

  Som Peter Pan säger "jag vill aldrig bli vuxen" med denna bok behöver du inte. Berättelsen med dess karaktärer är mycket väl skrivet och bidrar till en mysig miljö, en bok som man läsa av både barn och vuxna! Väl rekommenderat om du är ute efter en bok med äventyr, kärlek, vänskap och spänning!

 10. Helt klart en femma! Min sjuåring älskade boken som är...
  Natalia Brandt, 18 juli 2013

  Helt klart en femma! Min sjuåring älskade boken som är både spännande och fantasieggande. Magiska illustrationer förhöjer läsupplevelsen för både liten och stor! En perfekt present till alla barn som älskar äventyr, magi och modiga katter.

 11. Underbar bok! Den perfekta högläsningsboken som både...
  Jennie , 14 juli 2013

  Underbar bok! Den perfekta högläsningsboken som både vuxna och barn blir trollbundna av! Rekommenderar den varmt! Längtar till nästa kommer!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Henrik Tamm