Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2013-02-27
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Sarah Sheppard
Originaltitel
Stuck
Medarbetare
Sheppard, Sarah (form) / Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Oliver Jeffers
Dimensioner
318 x 233 x 10 mm
Vikt
521 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163873126
Den sitter fast (inbunden)

Den sitter fast

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-02-27

Slutsåld

En charmigt knasig berättelse om envishet och uppfinningsrikedom (och hur man löser ett problem genom att kasta saker på det). Den prisbelönte bilderboksmakaren och konstnären Oliver Jeffers har varit med på The Times lista över de bästa nya barnboksillustratörerna.
Floyds problem börjar när hans drake fastnar i ett träd. Och ännu värre blir det när han kastar upp sin sko för att få loss draken, och den också fastnar, följt av katten Mitch, en burk målarfärg och en stol - som FASTNAR ALLIHOP. Men Floyd ger sig inte, utan fortsätter att hiva upp det ena efter det andra i trädet för att draken ska lossna: en stege, sin kompis cykel - och en nyfiken val som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle. Och det är ändå bara början ?
Den sitter fast är en bok som man bör förbereda sig på att få läsa varje kväll flera månader i sträck. Som tur är får Oliver Jeffers oemotståndliga bilder och briljanta humor både pigga barn och trötta småbarnsföräldrar att skratta högt varje gång. Textad och översatt av illustratören och dinoexperten Sarah Sheppard.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den sitter fast. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kan rekommenderas
  Trendenser, 11 september 2017

  Fina illustrationer rakt igenom, med många detaljer och en lagom lång historia för en kvällssaga. Min 4-åring älskar denna bok!

 2. Hysteriskt rolig, både min treåring och min sjuåring...
  Fredrik, 11 juli 2013

  Hysteriskt rolig, både min treåring och min sjuåring sitter och skrattar ikapp med mig. Bildspråket och illustrationerna är helt magiska och Oliver Jeffers går från klarhet till klarhet.

 3. "Den sitter fast" är en smått vansinnig berättelse om...
  Eva , 22 maj 2013

  "Den sitter fast" är en smått vansinnig berättelse om hur en trädkrona blir alldeles full av olika saker som slängs upp (t.o.m ett hus!) för att få loss en drake som fastnat. Kul, men jag vet inte om ett litet barn riktigt kan uppfatta det galna, i alla fall troligen inte på samma sätt som en vuxen. Men visst skrattades det!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Den sitter fast