Två eller tre saker jag glömde berätta för dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2013-05-15
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
Two or Three Things I Forgot to Tell You
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form) / Broberg, Mattias (form)
Dimensioner
200 x 140 x 24 mm
Vikt
391 g
SAB
uHce
ISBN
9789163873546
Två eller tre saker jag glömde berätta för dig (inbunden)

Två eller tre saker jag glömde berätta för dig

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-05-15

Slutsåld

En ny tjej kommer till klassen och de som blir Tinks vänner, hennes riktiga vänner, kommer att vara beredda att göra vad som helst för hennes skull. Tills hon en dag är borta. Joyce Carol Oates bevisar än en gång att hon tar unga människors verklighet på största allvar.

När Joyce Carol Oates nu är tillbaka med en ungdomsroman befinner vi oss på USA:s östkust, i high school. Det är en prestigeskola där de högpresterande ungdomarna med välbärgade föräldrar går.

Merissa är en av dem. Hon kallas den Perfekta. För hon är perfekt: hennes betyg är de högsta, hennes hår är blankt och långt och hon är smal. Men när hennes pappa lämnar familjen börjar marken gunga under hennes fötter. För att få kontroll hittar Merissa ett sätt. Hon skär sig. Bara ytligt, tunna vita ärr. Till en början. Ingen av vännerna vet vad som döljer sig under Merissas tröjärmar.

Nadia är en av vännerna som inget vet. Hon törstar efter kärlek i ett kärlekslöst hem och i en skola där att vara smal är normen och där allt annat raderar chanserna till en pojkvän. I kemilärarens blick ser hon sin själsfrände. Men det blir fel från början, och när ryktet om Nadias förälskelse sipprar ut på skolan finns ingen nåd att be om.

Samtidigt sörjer Merissa och Nadia vännen Tink. Hon som kom ny till klassen och som påverkar deras liv och deras tankar långt efter hon lämnat dem igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två eller tre saker jag glömde berätta för dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och initierat om en värld som blir allt mer...
    lisbeth hansson, 10 juli 2013

    Spännande och initierat om en värld som blir allt mer påtaglig, där egoismen spider ut sig som en farsot. Flickor, som sexuella handelsvaror, medier som inte går att kontrollera eller överblicka konsekvenserna av. Skriven och översatt på ett språk som manar på läsaren hela tiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates