Förr eller senare exploderar jag (häftad) Förr eller senare exploderar jag
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2013-01-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
The Fault in Our Stars
Medarbetare
Bergström, Sandra (form) / Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
210 x 134 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
uHce
ISBN
9789163873669
Förr eller senare exploderar jag (häftad)

Förr eller senare exploderar jag

(29 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-01-18
109 179 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.Här kan du se John Green prata om det svenska omslaget: http://www.youtube.com/watch?v=coAa_HtrmNk"Jag älskade den här boken. Älskade! [...] Det här kan vara en av de bästa böckerna jag någonsin läst, faktiskt. Författaren Lisa Bjärbo, bloggen Onekligen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förr eller senare exploderar jag
 2. +
 3. Förr eller senare exploderar jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förr eller senare exploderar jag av John Green (pocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Förr eller senare exploderar jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känslosam men samtidigt rolig och så fantastisk
  Carin , 17 juli 2020

  John green har verkligen lyckats med den här boken. Den är inte bara en känslosam bok som man bara inte kan sluta läsa, utan väldigt lärorik också. Man får direkt en connection med huvudpersonen och den är bara så skön att läsa. Efter att jag läst boken har jag blivit mer tacksam för mitt liv och det jag har, för det kan verkligen inte vara lätt att ha cancer. Denhär boken fick mig att börja läsa, så jag säger det bara: LÄS DEN!

 2. bra för en mormor om har tonåringar
  borit drougge, 18 maj 2015

  Lite omständlig i min smak amerikansk men bra skriven.

  mitt 13åriga barnbarn rekommenderade att jag skulle läsa den och det gav mig ahaupplevelseri

 3. Bättre än filmen (som vanligt)

  Som de flesta böcker så är denna bättre än filmen. Den förklarar mer ingående hur karaktärerna tänker och känner. Jag tyckte att den tar upp liv, död, i väntan på döden via sjukdom på ett sätt som är avskalat och lättförståeligt utan att dumförklara någon. En må bra bok på ett sorgligt sätt (må bra eftersom det i mina ögon kan få ungdomar att känna att deras känslor, goda som tragiska är normala)

 4. Fantastisk
  awa, 24 juni 2014

  Jag köpte den först till mitt barnbarn (då 11 år) efter att jag läst den själv. Rekommenderat den till mina vänner att ge till sina barnbarn och jag har även gett den i present till vänners ungdomar.

 5. Att ha en tumör i hjärnan, äta mediciner som håller...
  Hobbybibliotekarien, 13 december 2013

  Att ha en tumör i hjärnan, äta mediciner som håller den i schack, gå på ständiga kontroller och tvingas delta i stödgruppen för cancersjuka barn är vardag för Hazel Grace Lancaster, 17 år. Livet suger och när som helst kan hennes tumör explodera och hon dör, vilket hon varit nära att göra ett par gånger, men räddats till liv. Vid ett av dessa påtvingade möten kommer en ny kille, Augustus, och tycke uppstår, långsamt fast totalt. De delar "hobbyn" att läsa och ger varandra boktips. En bok som ... Läs hela recensionen

 6. Mycket bra bok, sorglig utan att vara sentimental. Jag...
  Christel Lundblad, 19 november 2013

  Mycket bra bok, sorglig utan att vara sentimental. Jag märkte först efter att jag läst boken att den kallas en ungdomsbok!

 7. En jättebra bok som handlar om det svåraste i livet:...
  Kathi Gynnemo Onbeck, 16 september 2013

  En jättebra bok som handlar om det svåraste i livet: sjukdom, död, förväntningar som brister och detta tillsammans med ung kärlek, humor och allvar. Kan varmt rekommenderas även till vuxna läsare. Jag läste med gråten i halsen.

 8. Mina systerdöttrar, 16 och 19, tyckte detta var en av...
  IML, 10 juli 2013

  Mina systerdöttrar, 16 och 19, tyckte detta var en av det bästa böcker dom läst. skrattade, grät och allt däremellan.

 9. Hej! Jag tyckte att boken var mkt bra. Har själv haft...
  Monica Larsson (Ljungby), 10 april 2013

  Hej! Jag tyckte att boken var mkt bra. Har själv haft cancer som vuxen men träffat många ungdomar med cancer på sjukhuset. Jag deltager i en bokcirkel och boken ingår inte där, men cirkulerar ändå runt i cirkeln.

 10. Förr eller senare exploderar jag är en bok om ungdomar...
  Bokälskaren, 9 april 2013

  Förr eller senare exploderar jag är en bok om ungdomar med cancer, som så innerligt gärna vill vara så normala som möjligt, så länge som möjligt. Det är också en bok om kärlek, såväl till en enskild person som till livet och litteraturen.

  Boken är sorglig, självklart, det är ju en bok om ungdomar med cancer, men det är även en rolig och dråplig bok om några oerhört pretentiösa ungdomar som älskar litteratur och kultur, och skulle göra vad som helst för att få träffa sin favoritförfat... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av John Green