Eragon (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Arvtagaren (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2013-02-26
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
ISBN
9789163874178
Eragon (e-bok)

Eragon E-bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-26

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag ser mäktiga krafterna i vårt land kämpa om kontrollen över din vilja och ditt öde. Oräkneliga är de möjliga framtider som väntar dig men bara en kan bringa dig lycka och fred. Akta dig för att tappa bort din egen väg, för du är en av de få som är verkligt fri att välja sitt eget öde."Den fattige bondpojken Eragons liv förändras helt när han en dag hittar en vacker blå sten som visar sig vara ett drakägg. Ägget kläcks och drakungen Saphira och Eragon blir i vänner i hemlighet. Från den dagen knyts deras öden för alltid till varandra.

Christopher Paolinis eget liv närmar sig rena fantasyn. Han var bara tonåring när "Eragon" kom ut på familjens eget förlag, och när bokrätten sedan köptes upp av Alfred A. Knopf såldes mer än 1 miljon böcker på bara sex månader. Han var 21 år när hans andra bok, "Den äldste", publicerades världen över, och i december 2006 blev "Eragon" storfilm. Boken har sålt i sammanlagt 8,5 miljoner ex!

Och i sann fantasyanda är berättelsen om Eragon tänkt att bli en trilogi, den tredje och avlutande delen beräknas utkomma år 2008.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Eragon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Börjar bra, men
    Anders, 12 augusti 2022

    Men är för mycket pojkdröm försatt hålla i längden. Väldigt få kvinnor i berättelsen. Och den har långa longörer då inget händer. Och mycket andra schabloner med tex dvärgar.

  2. En Klassiker!
    Lyjeria, 26 november 2018

    Jag har läst Eragon för många år sen när jag var ett litet barn, och nuförtiden behöver jag böker som jag kan läsa för att förbättra mina svenska. Jag började med Harry Potter, men ville ha något lite svårare efter det. Då är Eragon verkligen perfekt! Det är jätteskönt att läsa den där boken igen efter så många år och det gick också bra med köpet. Jag kunde flytta den till min E-Reader utan problem efter nedladdningen hade slutförts.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christopher Paolini