Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elsa Beskows sagoskatt (del 5)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-05-06
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
165 x 160 x 30 mm
Vikt
695 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163874437
Elsa Beskow : bildskatt (inbunden)

Elsa Beskow : bildskatt

(18 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-05-06

Slutsåld

Denna vackra utgåva är inte bara en pekbok utan också en ovanlig konstbok. Här sätts fokus på detaljerna i Elsa Beskows klassiska bilder och ger stora och små en möjlighet att upptäcka helt nya sidor av hennes konstnärskap.
Denna annorlunda konstbok bjuder in de allra yngsta läsarna till Elsa Beskows bildvärldar. Många känner igen bilden av de små barnen med flugsvampsmössor som tittar upp ur mossan i Tomtebobarnen från 1907, men inte alla har lagt märke till den lilla ekorren som nyfiket kikar fram i hörnet! Eller har tänkt på den fina fladdermusen som flyger över tomteboskogen. Här kan du även upptäcka den färggranna papegojan från Solägget och se efter vad tant Brun har för gott i sitt skafferi. Eller titta riktigt nära på isbjörnen från Olles skidfärd! I Elsa Beskow: bildskatt finns både de allra mest välkända och älskade bilderna liksom mer okända bildskatter presenterade på nära håll och bjuder läsarna på nya upptäckter i Elsa Beskows vindlande bildlandskap.
Följ med in i Elsa Beskows bilder och upplev dem på nytt! Denna tjocka pekbok rymmer 150 ord och bilder från Elsa Beskows värld. Titta, peka, leta och få en helt ny upplevelse av dessa fantastiska sagobilder!
I över hundra år har Elsa Beskows bilder och berättelser förtrollat barn och vuxna. Bilderna kan räknas till den svenska kulturskatten och de berättar inte bara magiska sagor utan är också tidsdokument från ett Sverige i början av nittonhundratalet.
 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Elsa Beskow : bildskatt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt present!
  MGH, 25 november 2014

  Elsa Beskows fantastiska bilder i kombination med översättning av varje ord till fyra andra språk gör detta till både en vacker och lärorik bok.

 2. Blev besviken på bokformatet, samt att det inte alls...
  ubb, 12 september 2013

  Blev besviken på bokformatet, samt att det inte alls innehöll någon text, detta blir något som man själv får hitta på sagor runt om.

 3. Jag hade önskat större bilder av hela bilderna och...
  Ulla Johansson, 3 september 2013

  Jag hade önskat större bilder av hela bilderna och mera text om respektive helbild. Var och en av hennes bilder är så innehållsrika och boken skulle ge mera för dem som inte vuxit upp med läseboken "Vill du läsa" och de andra böckerna.

 4. Återupplevde barndomens ljuva bokstunder och där de...
  Margareta Wickman, 29 augusti 2013

  Återupplevde barndomens ljuva bokstunder och där de vackra bilderna för evigt är bestående i minnet. Härligt att kunna vidarebefodra detta till mina barnbarn.

 5. En fantastiskt fin liten bok. Kul idé med orden på...
  Marianne Lööf, 23 augusti 2013

  En fantastiskt fin liten bok. Kul idé med orden på flera språk. Och bilderna är ju helt underbara. Den måste fungera utmärkt i språkundervisningen.

 6. På detta sätt tänkte jag att mina barnbarn skulle få...

  På detta sätt tänkte jag att mina barnbarn skulle få se dessa bilder - tillsammans med mig. "Älska Beskow" sa min mamma. Ser fram emot detta - Boken kan ju också användas i invandrarundervisningen och leda vidare till bilderböckerna.

 7. Fantastisk bok med många fina bilder. Roligt med...

  Fantastisk bok med många fina bilder.
  Roligt med "språkundervisningen", alltså engelska, tyska, franska och spanska
  Innehållsrik och givande med de riktiga bilderna varifrån närbilderna tagits.
  Tilltalande utseende på omslaget.
  En riktig klassiker.

 8. Det är i ordets rätta bemärkelse: "En sagolik resa."...
  Britt Paulsén, 19 juni 2013

  Det är i ordets rätta bemärkelse: "En sagolik resa." Så roligt att kunna se denna detaljrikedom från hennes sagovärld, så omtyckt, så älskad.

 9. Bra uppläggning av boken med detaljer och hela bilder...

  Bra uppläggning av boken med detaljer och hela bilder längst bak. Intressant att kunna studera Elsa Beskows teckningar på nära håll både för barn och vuxna. Rätt storlek och skön pärmkvalité.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Elsa Beskow : bildskatt