Om pyttesmå partiklar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lätt att läsa Fakta
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2013-08-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Ola Skogäng
Dimensioner
220 x 160 x 8 mm
Vikt
247 g
SAB
uU
ISBN
9789163875526
Om pyttesmå partiklar (inbunden)

Om pyttesmå partiklar

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-08-05

Slutsåld

Vetenskapsintresserade fantasyförfattaren Jo Salmson och illustratören Ola Skogäng gör det svåra begripligt. Här berättar de om verklighetens allra minsta beståndsdelar, om kvarkar, leptoner och "partikelzoo". Läsning för unga vetgiriga i bokserien "Lätt att läsa Fakta".

Det finns forskare som undersöker själva verkligheten. Den är faktiskt väldigt svår att förstå sig på. Vad består den av, och hur fungerar den? Finns den alls, på riktigt? Ibland använder forskarna matematik för att förstå hur allt hänger ihop - ibland undersöker de verkligheten genom att slå sönder den.

Följ med på en resa in bland de allra minsta bitarna som allt är uppbyggt av. Med personlig röst och stort engagemang berättar Jo Salmson om forskarnas allra senaste upptäckter, på ett sätt som alla kan förstå. Och i Ola Skogängs humoristiska illustrationer blir det minsta och osynliga synligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om pyttesmå partiklar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den väckte nyfikenhet och stor glädje att kunna ta med...
    Elisabeth Skytt, 23 oktober 2013

    Den väckte nyfikenhet och stor glädje att kunna ta med till skolan. En bra bok att diskutera runt och att söka vidare med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jo Salmson