Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2013-08-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Andersson, Fredrik (form) / Thunell, Lena (form)
Dimensioner
230 x 140 x 30 mm
Vikt
557 g
SAB
uHc
ISBN
9789163875540
Fjärde riket (inbunden)

Fjärde riket

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-05
139
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
?Såklart var Hitler ett svin?, säger Blenda med en blick på LSD:s bleka ansikte. ?Men vi ska inte ta hans idéer. Det här handlar inte om vad han sa, utan om hur han sa det. Och om en sådan tönt lyckades skapa ett helt nytt rike borde vi åtminstone lyckas ta över klassen.?   Blenda är en ensamvarg som drömmer om att få stå i centrum och bestämma. LSD är överempatisk, men har ingen riktig livsgnista. Hon skriver nästan dagligen självmordsbrev som hon sedan river sönder för att lätta på trycket.  Penny blir ständigt en kopia av den hon pratar med och har för länge sedan glömt vem hon är.   Tillsammans studerar de Hitlers väg till makten i ett grupparbete i skolan. Och plötsligt inser de hur de ska göra för att störta skolans drottning, Hedvig. Alla som inte vågar vara sig själva, som känner sig osäkra eller har blivit utnyttjade av Hedvig kommer att bli tacksamma. Och det visar sig vara så enkelt: det gäller bara att hitta något som förenar alla och berätta hur bra de är, att de förtjänar bättre. Precis som Hitler gjorde med tyskarna efter första världskriget. Men snart glömmer Blenda vad hon egentligen kämpar för. Det enda viktiga blir makten. Att få större makt, och att få behålla den. Till vilket pris som helst...Fjärde riket handlar om hur man manipulerar en folkmassa. Om makt och maktens påverkan på människor. Både på dem som har makt och på dem som inte har det. Romanen utspelar sig på en högstadieskola i Sverige. En gång i tiden fanns här framtidstro, men numera är det mest klotter, lärare med skygglappar och elever som är helt och hållet upptagna av att skydda sin plats i hierarkin - och framförallt - att inte hamna bland de utstötta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjärde riket
 2. +
 3. Neverworld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neverworld av Marisha Pessl (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fjärde riket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Thrillerartad spänning hela vägen, men med ett tema...
  General Bussig (Enskede), 5 oktober 2013

  Thrillerartad spänning hela vägen, men med ett tema som är skrämmande välbekant. Full av symboler och symbolik som hela tiden förvandlas till en konkret tonårsvärld full av maktspel och längtan efter att bli någon.

 2. Jag gillade verkligen den här boken, och en av de...
  Madelene (Grums), 24 september 2013

  Jag gillade verkligen den här boken, och en av de saker som jag ofta inte tänker på men som var väldigt tydligt när jag läste boken var dess perfekta struktur. Hur spänningen byggdes upp och alla trådar vävdes samman. En riktigt bra bok, helt enkelt.

 3. Intressant idé! Men måste alla tonårsböcker handla om...
  Analuz, 17 september 2013

  Intressant idé! Men måste alla tonårsböcker handla om självmordsförsök, bråkande föräldrar, skilsmässor, depressioner och rakblad-i-armarna-tjejer jag läste denna bok själv, gav den inte till 13-åringen o tänker definitivt inte göra det heller.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Nygren

Bloggat om Fjärde riket