Mitt lyckliga liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (23.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Dunne (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2017-12-06
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
ISBN
9789163876219
Mitt lyckliga liv (e-bok)

Mitt lyckliga liv (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-06
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den här natten kan Dunne inte sova. ?Räkna får!? säger pappa. Men Dunne räknar andra saker i stället: alla gånger hon varit lycklig ? och olycklig.
Dunne har längtat efter att börja skolan i hela sitt liv. Men när det äntligen är dags blir hon knäsvag ? tänk om hon inte får nån kompis! Att gå i skolan utan att ha kompisar är ju värsta mardrömmen, mycket värre än att inte kunna lära sig det där med att läsa och skriva. Vilken tur att Dunne och Ella Frida hittar varandra på skolgården redan nästa dag. De börjar gunga ihop och det fortsätter de med hela höstterminen. Dunne är lycklig, och när hon och pappa firar jul hos mormor och morfar kan hon inte låta bli att längta efter att skolan ska börja ? för då får hon träffa sin bästis igen. Men något har hänt under lovet. Ella Frida klarar inte av att berätta vad, fröken får göra det. Och Dunne förstår inte hur hon någonsin ska kunna bli lycklig igen ?
"Rose Lagercrantz berättar så lätt och ledigt i samarbete med Eva Erikssons smått geniala illustrationer att den här boken blir en lycka att läsa." Norrtelje Tidning"Det känns på många sätt befriande att följa Dunne /.../ här är en flicka som tar sig an livet med värme och nyfikenhet ... Bohusläningen"Idén känns så självklar att man kan undra varför ingen gjort det förut: en kapitelbok om en förstagluttare, med så lite text och mycket bilder att förstagluttarena kan läsa hela boken själva." Södermanlands Nyheter"Det är en underbar historia om en i grunden lycklig och trygg sjuårig flicka. /.../ För alla som älskade Rose Lagercrantz och Eva Erikssons berättande om Metteborg, blir det en kär värld att återvända till." Värmlands Folkblad

Illustratör: Eva Eriksson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mitt lyckliga liv