Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2013-10-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Flera illustratörer
Dimensioner
285 x 215 x 15 mm
Vikt
809 g
SAB
Hcf(s)
ISBN
9789163876486

Sagor om julen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-28
196
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Var med när Pippi Långstrump ordnar ett riktigt julkalas och kika in hos Pettson och Findus som väntar på tomten. Sjung klassiska luciasånger om julens budskap eller läs om ett riktigt julmysterium i denna stämningsfyllda antologi med julen som tema.Jul är längtan och nyfikenhet. Hemligheter och förberedelser. Pyssel och julbak. Önskelistor och julklappsinköp. Vackra visor och berättelser från fjärran länder. Om allt detta skriver och illustrerar våra främsta barnboksförfattare och illustratörer i denna välfyllda samlingsvolym.Njut av Ilon Wiklands ljuvliga bilder och gläds åt Elsa Beskows och Ingrid Vang Nymans klassiska illustrationer. Här finns också nya julberättelser som Tomten och tomtens bror med humoristiska bilder av Pernillla Stalfelt och Önskelistan av Lotta Olsson och Amanda Eriksson.En juldoftande samling sagor, sånger, verser med alster av Astrid Lindgren, Sven Nordqvist, Ulf Stark, Mati Lepp, Pija Lindenbaum, Ulf Nilsson, Maria Jönsson, Gunilla Hansson, Carin Wirsén, Petter Lidbeck, Johan Unenge, Måns Gahrton m fl.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sagor om julen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättefina bilder och många kända sångtexter, dock utan...
    Cecilia B, 30 december 2013

    Jättefina bilder och många kända sångtexter, dock utan noter. Jag hade dock önskat mig någon mer lite känd saga. Den nyss fyllda 6-åringen tycker tyvärr inte om den så jag tror åldersrekommendationen stämmer.

  2. Detta är en helt underbar bok att läsa inför och under...
    Bookworm, 19 november 2013

    Detta är en helt underbar bok att läsa inför och under julen. Alla de mest kända gamla jul- och dansvisorna finns med och även några senare tillkomna, oftast med anvisningar om hur ringlekarna utförs. Bra för dem som inte har tillgång till äldre personer, som otaliga gånger själva dansat så när de var barn. De lästa historierna är tillräckligt korta för att man skall kunna både läsa och sjunga, när man sitter tillsammans på kvällsstunderna. Texterna är skrivna av både äldre och nyare, barnbok... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner