Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2014-04-14
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
Dimensioner
286 x 220 x 30 mm
Vikt
1622 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163877018
Hej igen! Samlade sagor (inbunden)

Hej igen! Samlade sagor

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-04-14
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I denna lyxiga presentutgåva återfinns hela fjorton av Ulf Nilssons och Eva Erikssons fantastiska bilderböcker. De har arbetat ihop i över trettio år och har gett oss oförglömliga klassiker som bland annat Älskade lilla gris, Lilla syster Kanin, Alla döda små djur och Ensam mullvad på en scen. Njut av det bästa inom svensk bilderbokskonst och upplev kära barndomsminnen igen tillsammans! Först föddes Älskade lilla gris. Och sedan kom Lilla syster Kanin som skuttade runt i fem böcker. Lilla syster Kanin har sedan blivit både dockteater och tecknad film som ofta visas på teve. Och vem minns inte berättelsen om Skånes värsta kråka! Eller United Pigs of America med President Toby i Fem feta cirkusgrisar? Men djärvast av dem alla är ändå brandkapten Tapper i Mössens brandkår som varje morgon klättrar upp i tornet för att spana efter små djur i nöd. Alla döda små djur blev Augustprisnominerad och När vi var ensamma i världen och Ensam mullvad på en scen blev omedelbara succéer och är tidlösa små mästerverk om mod och rädsla. Ulf Nilssons berättelser och Eva Erikssons illustrationer upphör aldrig att överraska med sin värme och humor. Deras sagor besitter en osviklig känsla för hur det är att vara barn och tillsammans har de visat att det går att skildra starka känslor i bilderbokens form. Med sitt lyhörda barnperspektiv levandegör de gång på gång barndomens universum.I Hej igen! ingår följande bilderböcker: Alla döda små djur, Älskade lilla gris, Fem feta cirkusgrisar, Ensam mullvad på en scen, Farmors alla pengar, Den fräcka kråkan, När vi var ensamma i världen, En dag med mössens brandkår, Lilla syster Kanin och alla hennes vänner, Lilla syster Kanin går alldeles vilse, Lilla syster Kanin blir jagad av en räv, Lilla syster Kanin badar i det stora havet, Lilla syster Kanin eller berättelsen om den Feta Näktergalen, Ett litet ingenting (ny).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hej igen! Samlade sagor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Eva Eriksson är bäst!
  Inger (Vallda), 25 september 2015

  Underbart innehåll med odödliga berättelser och teckningar. Men för tung att hålla när man ligger bredvid sitt barnbarn och ska läsa vid sovdags.

 2. Håller än....
  Eva Edit Johansson Martner, 12 augusti 2014

  Sagorna är fina och roliga och bilderna härliga, men jag upptäckte att en samlingsvolym är lite
  tung att hantera för små och för gamla ...

 3. Prisvärd samling, riktigt guldkorn i bokhyllan
  Hanna Emilia, 5 augusti 2014

  Fin och prisvärd samling av de fantastiskt fina historier som duon skapat ihop. Lillasyster kanin, den fräcka kråkan och historien med grisen i badkaret, väcker minnen från barndomen att nu dela vidare till nästa generation. Uppskattad födelsedagspresent till 4-årig kille.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna