Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Du och jag, min skatt
Läsålder
0-3 år
Utgivningsdatum
2014-09-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Flera illustratörer
Dimensioner
215 x 185 x 20 mm
Vikt
605 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163877964

Du och jag, min skatt. Tvååringen

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-01

Slutsåld

Vad ska man ge till en tvååring? Antologin för alla tvååringar, så klart! Här har du en samlingsvolym fylld av sånger, enkla berättelser, ramsor och skojiga bilder. Gamla och nya favoriter, noga utvalda och rikt illustrerade av flera av våra främsta illustratörer. "Du och jag, min skatt: Tvååringen" är en liten (men tjock!) småbarnsantologi fylld av smått och gott för alla som ska fylla, eller redan fyllt två år. Här ryms poetiskt av Barbro Lindgren och lite crazy med Krakel Spektakel, men också klassiska barnvisor (av Hellsing, Bornemark, Tegnér och Astrid Lindgren), nya dagisramsor (Spöket, Tre små grisar...) och skojiga rörelsevisor. Kommer du ihåg bilderboksklassikern Fyra lejon äter middag? I "Du och jag, min skatt" har 70-talsberättelsen, om familjen som låtsas vara lejon, fått nya härliga illustrationer av Maria Nilsson Thore. Och spana in busiga Yasmin, av Stina Wirsén, hon kan göra nästan allting: snurra runt, stå på ett ben... I Ilon Wiklands vackra och geniala bilderbok Var är Sammeli? gäller det att ha ögonen med sig. Hjälp Olle att hitta sin bästa vän, hunden Sammeli, som gömmer sig någonstans på alla uppslagen. Även Jens Ahlboms berättelse "Titta pappa!" bjuder på en utmaning i bilderna. För vad är det för en cirkus utanför vardagsrumsfönstret hemma hos Lucas? Och glöm inte att se upp för alla tokiga apor och vilda sjörövare på Janne Lööfs tuffa tittuppslag. I alla antologierna möter du dessutom Marit Törnqvists barn: Sebastian och Josefin som fyller år, växer och blir större för varje bok. I den gula boken Du och jag, min skatt:Tvååringen ryms 164 sidor med sånger och berättelser i skiftande stilar och stämningar - allting utvalt för att roa och skapa nyfikenhet hos din tvååring. "Du och jag, min skatt" är en antologiserie uppdelad efter ålder och inspirerad av barnets utvecklingsfaser 0-5 år. Även böckernas format ändras och blir större allteftersom: Nollåringen är liten, Ettåringen är lite större... och Femåringen är störst med ett generöst bilderboksformat.Samla på böckerna!Sagt om Tvååringar: "De äter med händerna." Liam 5 år."De är pyttesmå och inte så roliga att leka med." Vide 4 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Du och jag, min skatt. Tvååringen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig
  LISELOTT , 22 januari 2015

  Skön att hålla i och inte lika tung som andra samlingsvolymer. Innehåller de flesta av de sånger som min 2-åring vill höra. Trevligt även med lite poesi för de yngsta.

 2. Bra kombination
  Lindsan, 20 januari 2015

  Trevlig bok med bra kombinationer. Min 2-åring älskar variationen i den, sjunga lite, läsa lite. Men bilderna av Törnqvist är inga höjdare och en del ramsor/berättelser känns lite för gamla. Några delar känns dessutom för barnsliga för en 2-åring, alltså riktat till en 8-mån -1-åring istället.

 3. Lycklig tvååring kunde "boka" med nåt nytt
  Monica Eriksson, 30 december 2014

  Blev lite besviken över att det var så många sånger som kändes igen från Ettan! I övrigt fina berättelser och mycket härliga bilder.

Visa alla 3 recensioner