Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (16.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2014-04-02
Utmärkelser
Augustpriset 2014: Årets svenska barn- och ungdomsbok
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789163878145
Vanliga sökord
augustpriset 2014
Mördarens apa (e-bok)

Mördarens apa E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-02

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En makalös och vindlande historia om ett gåtfullt mordfall

Augustprisvinnaren Jakob Wegelius nya bok är en makalös och vindlande historia om ett gåtfullt mordfall. Berättelsen rör sig från Lissabons nattliga hamnkvarter, över de stora oceanerna, till mysterierna vid en indisk maharadjas hov. Det är en historia om mörka hemligheter och svåra brott, men även om oväntad vänskap, hopp och förlåtelse. Mördarens apa är en fristående fortsättning på den hyllade Legenden om Sally Jones från 2008.

Historiens berättare är gorillan Sally Jones, maskinist på lastskutan Hudson Queen. Hon och hennes vän, sjömannen som kallas för Chiefen, är strandsatta i Lissabon. Där blir de inlurade i en smugglingsaffär som slutar illa. Hudson Queen går under och Chiefen blir oskyldigt dömd för mordet på den skugglike Alphonse Morro.

För Sally Jones börjar en lång och svår kamp, både för sin egen överlevnad och för att rentvå Chiefen. Hon har mäktiga krafter emot sig. Krafter som till varje pris vill skydda hemligheterna som Morro tog med sig när han försvann i floden Tejos svarta strömvirvlar.

Denna sällsamma berättelse är rikligt illustrerad med fantastiska och fantasieggande bilder i svartvitt, alla gjorda med utsökt precision in i minsta detalj.

Sagt om Legenden om Sally Jones:

"Det här måste vara en av årets bästa och högst konstnärliga bilderböcker - en bok om vänskap, längtan, hopp och svek."
Svante Ors, Bibliotekstjänst
"... så vackert skriven och så finurligt komponerad att man blir alldeles varm om hjärtat. Tänk att det fortfarande görs sådana här böcker ...", Expressen


"... en existentiell thriller." Yukiko Duke
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jakob Wegelius