Kapten Kalsong och den stora toalettattacken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kapten Kalsong (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-05-26
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Captain Underpants and the Attack of the Talking Toilets
Medarbetare
Wahlberg, Björn (form)
Illustratör/Fotograf
Dav Pilkey
Dimensioner
215 x 155 x 13 mm
Vikt
367 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163878862
Kapten Kalsong och den stora toalettattacken (inbunden)

Kapten Kalsong och den stora toalettattacken

(28 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-05-26
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kapten Kalsong - förträfflig superhjälte, älskad av miljoner!

Inte ens den mest motvilliga läsare kan stå emot Kapten Kalsong - bokserien med fyndiga, skruvade, actionfyllda och lättlästa kapitelböcker. En dundersuccé som sålt i över 50 miljoner exemplar världen över sedan starten 1997!
Såväl nybörjarläsarna som bokslukarna kastar sig över böckerna. Här ges läslust, språkglädje och ett stort ordförråd till alla. Och på köpet får man en sund skepsis mot auktoriteter.

Handlingen kretsar kring George Beard och Harold Hutchins, två kreativa personer runt 10 år som ständigt hänger med varandra. Tillsammans gör de en tecknad serie om sin coola superhjälte Kapten Kalsong, utrustad med "kalsongkraft" för att rå på skurkarna.
Framgången blir total, alla på skolan älskar deras egenproducerade serie. Alla utom en: Mr Krupp, den elaka rektorn som hatar barn. Främst hatar han George och Harold och deras attityd och ständiga upptåg, men framför allt deras hyllade serie.

I bok 2 i bokserien, Kapten Kalsong och den stora toalettattacken, blir George och Harold avstängda från uppfinnartävlingen på skolan. Mr Krupp, som nu lösgjorts ur hypnosen och är den vanliga elaka rektorn igen, vill inte upprepa förra årets kaos då deras uppfinning "råkade" limma fast publiken vid stolarna. För att hämnas utför George och Harold en del strategiska förändringar av tävlingsapparaterna med förödande resultat.
George och Harold får kvarsittning och gör en ny superserie: om anfallande talande toaletter från yttre rymden. Den måste genast bli läst av fler! Den ombyggda kopiatorn från uppfinnartävlingen får duga, trots att det påstås att den omvandlar endimensionella bilder till tredimensionella kopior - som lever och andas ...

Innan de vet ordet av har de skapat en hel armé av hungriga toaletter! Vem kan stoppa dessa köttätande wc-stolar? Kapten Kalsong! Utan att rektorn har en aning om det förvandlas han återigen till hjälten som är så superhemlig att han inte ens vet själv vem han är!

De sex första böckerna i serien har tidigare getts ut av annat förlag under serienamnet Kapten Kalsipp. Vi gör en stor nylansering, genialt nyöversatt av Björn Wahlberg (som bl.a. översatt Tintin).

Sagt om Kapten Kalsong, bok 1 i serien:

"Bokens komiska poänger uppträder i spänningsfältet mellan de två busiga eleverna och skolans rektor samt i den ständigt skriftande maktbalansen dem emellan. /.../ Tempot är högt och situationerna dråpliga. Att locka läsare med äventyr, spänning och skratt funkar." Ulf Malmqvist, Bibliotekstjänst

Sagt om Kapten Kalsong och den stora toalettattacken, bok 2 i serien:

"... Dav Pilkey tar avstamp i en amerikansk superhjältetradition, som han förhåller sig mycket ironisk till./.../ Illustrationerna arbetar generöst över sidorna och förstärker texten. /.../ ... blir till ett slags hybrid mellan bilderbok, seriealbum och börja-läsa-sjävbok. Ulf Malmqvist, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Kapten Kalsong och den stora toalettattacken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Passar yngre barn som knäckt läskoden
  Malin, 10 februari 2022

  Det är svårt att hitta kapitelböcker vars innehåll passar för yngre barn som läser på egen hand. Kapten Kalsong-böckerna har fungerat bra att läsa för vår 5-åring.

 2. Fantastisk
  Christer Åkerlund, 27 augusti 2019

  Storartad underhållning för barn och vuxna med barnasinnet kvar. Både jag och min 5-åriga son tycker att den är exakt lika rolig.

 3. Nej tack!
  Sofia Danielsson, 5 april 2017

  Gillade inte alls. Konstig historia och konstigt språk. Tramsig. Finns andra barnböcker som är mycket roligare att läsa! Väljer någon annan nästa gång.

 4. Toppen!
  Carro, 12 juli 2016

  Barnen (6 och 9 år) älskar alla böckerna om kapten kalsong. Denna var inget undantag! I samma stil som övriga i serien!

 5. Läslust
  Annika Åslund, 5 mars 2015

  Dessa böcker skapade verkligen läslust hos mina barnbarn, 7 och 8 år!
  Nu väntar de på nästa bok på svenska, femman!

  Böckerna hör till de mest storsäljande böckerna i världen !

 6. Kapten Kalsong-böckerna
  Farmor Anna, 26 februari 2015

  Köpte boken till mitt 8-åriga barnbarn. Boken blev en succe, jätterolig! Så viktigt med fängslande böcker i den här åldern, han har snart läst alla fyra Kapten Kalsong-böckerna.

 7. Rolig och lättläst
  Christina Eliasson, 23 september 2014

  Mina killar, 5 och 8 år, tycker jättemycket om böckerna om Kapten Kalsong.
  De är lättlästa för 8-åringen att läsa själv samtidigt som de passar för högläsning även för en 5-åring. De skrattar gott åt Kapten Kalsongs alla konstiga upptåg och barnskratt är ljuvligt.

Visa alla 7 recensioner