Pixi adventskalender - Alexander Jansson (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pixi
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2014-10-15
Förlag
Bonnier Carlsen
Dimensioner
507 x 390 x 9 mm
Vikt
2000 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163879418
Pixi adventskalender - Alexander Jansson (häftad)

Pixi adventskalender - Alexander Jansson

(49 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad Svenska, 2014-10-15

Slutsåld

Här har vi samlat 24 av de bästa Pixiböckerna i en rolig julkalender. Bakom luckorna hittar du berättelser om julen, julsånger, andra vintriga historier och klassiska sagor - och mycket mer. Med en Pixikalender får barnen en läsupplevelse som varar hela julen! Vänta in julen med liten skär, Prick och Fläck, Ingrid och Ivar, yrvädret Snurran och flera andra av barnens mest älskade figurer. Årets bästa adventskalender bjuder på en ny berättelse varje dag. Den innehåller Pixiböcker av kända författare och illustratörer som Carin och Stina Wirsén, Lotta Olsson och Maria Jönsson, Jan Lööf, Magnus Ljunggren, Eva Bergström, Katerina Janouch och Annika Samuelsson, med flera. I Pixiadventskalendern ingår: 1. Julvisor med illustrationer av John Bauer, Jan Lööf, Charlotte Ramel, Cecilia Torudd, Filippa Widlund och Stina Wirsén 2. Prick och Fläck snöar in av Lotta Gefenblad 3. Här går farbror Otto av Grete Janus Hertz och Wenzel Bürger 4. Ibland kommer vintern om natten av Karin Stjernholm Raeder 5. Brillo älskar snö av Annika Samuelsson 6. Snurran firar jul av Eva Bergström och Annika Samuelsson 7. Vem är söt? av Stina Wirsén 8. Marie-Polis på klotterspaning av Louise Jacobsson 9. Roligt varje dag 10. Bygga trafik av Nils Andersson och Per Jose Karlén 11. Gapa stort av Jens Peter de Pedro och Lotta Geffenblad 12. Katja är inte trött av Morten N. Pedersen 13. Flykten från dagis av Nils Andersson och Fredrik Dimrå 14. Stinas skatter av Lisen Adbåge 15. Bo åker på semester av Morten N. Pedersen 16. Apor, bananer, krut och vulkaner av Grethe Rottböll och Anna-Karin Garhamn 17. Pirater och prinsessor av Lotta Olsson och Maria Jönsson 18. Rödluvan med illustrationer av Anna Friberger 19. Prinsessan på ärten med illustrationer av Anna Friberger 20. Den hemska draken av Magnus Ljunggren och Mats Vänehem 21. Sagan om den flygande hunden av Jan Lööf 22. Knöl och Bök och allergichocken av Tina Enström och Millis Sarri 23. Jordens tuffaste djur av Jens Hansegård och Anders Nyberg 24. Trolleri med liten skär av Carin Wirsén och Stina Wirsén Dock ej i denna ordning. Pixiböcker är små kvalitetsbilderböcker för barn mellan 2 och 6 år. De har lästs av flera generationer barn och har sedan mitten av 1950-talet sålts i över 50 miljoner exemplar. Du har väl inte missat våra pixiboxar? 10 pixifavoriter i en fin och praktiskt förpackning - perfekt för resan och barnkalaset! Pixibox jul, Pixibox Fordon, Pixibox Kalas, Pixibox Semester, Pixibox Ska vi leka? och Pixibox Prinsessor, pirater och äventyr.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Pixi adventskalender - Alexander Jansson. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den tyngsta kalender jag haft ;-)
  Lotta, 10 oktober 2015

  Det var en stor och tung kalender. Den blir perfekt i sångsamlingen att ha under julmånaden på förskolan. Dessutom får man ju en språkstund med barnen efteråt när man läser sagan som fanns under dagens lucka.

 2. Bra småpresenter inför jul
  Mimmi74, 11 maj 2015

  Kalendern innehåller 24 st små pixiböcker som är bra små presenter inför jul. Mycket bättre än en chokladkalender och annat dumt, men lagom stora/små presenter att få dagligen utan att det blir överdådigt. Ger en stunds mysig lässtund varje dag!

 3. Mysigare böcker!
  Jeanette Emriksson, 19 januari 2015

  Tycker det är en mysig idé med en adventskalender med Pixiböcker. Det kunde dock ha varit liter roligare och bättre tecknade Pixiböcker.

 4. TOPPENBRA
  LillaMy, 5 januari 2015

  Väldigt rolig och bra idé. Barnen väntar spänt på nästa dag för att få en ny liten pixibok. Betydligt bättre än godiskalender och mer intressant än en bild per dag. Dessutom var den fin att se på där den hängde under december.
  LillaMy

 5. I väntan på tomten.
  Monica Ulfström, 22 december 2014

  Mina barnbarn i 3 års åldern tyckte det var spännande att öppna lucka varje dag o läsa den lilla boken!

 6. Perfekt present.
  Mormor och farmor , 9 december 2014

  Andra året jag köpte Pixikalendern till barnbarnen. I år köpte jag 2 st och båda barnbarnen ser fram emot att öppna en ny lucka med en ny Pixibok
  Eftersom jag tycker det är oerhört viktigt att läsa för barn och att barn uppmuntras läsa, anser jag att det är en mycket trevlig kalender.

 7. Man kan fundera på vem som valt ut böckerna!
  Cecilia, 9 december 2014

  Boken "Vem är söt?" finns med, och det är en bok som belyser mobbning. Vilket småbarn inte förstår. Utan barnen kan lika väl få för sig att krulligt hår är fult och då vidare. Nä, just den boken åkte i alla fall i soporna. Annars en bra tanke mef en bokkalender!

 8. Jättebra kalender!
  Maria , 8 december 2014

  Hade en pixiadventskalender förra året också.
  Både jag och dottern (nu 4 år) är väldigt nöjda!
  Böckerna har verkligen använts!

 9. pixikalender
  Tina Lahti , 8 december 2014

  Hej! Förutom boken "vem är söt?" - vår dotter är så pass liten så hon förstår inte poängen. Annars så har vi hittills varit nöjda.

 10. Pixiadventskalender
  Barbro Forsberg, 3 december 2014

  Vi använder Pixikalendern i vår förskolegrupp, barnen är 4-5 år och hittills har böckerna varit väldigt uppskattade!

  Jag köpte tre kalendrar samtidigt, en till barnbarnen, en till min jobbarkompis, hon använder den till sina barnbarn, alla tycker att den är bra.

  Barbro Forsberg
  Förskollärare

 11. Pixiadventskalender
  Tina Larsson, 24 november 2014

  Mina barnbarn uppskattar den väldigt mycket och vill gärna läsa/lyssna på de små berättelserna som blir varje dag. Det är andra året jag köper till barnbarnen.

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Pixi adventskalender - Alexander Jansson