Stjärnstenen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Drakarnas öde (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2015-05-11
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Gunnarsson, Rickard (form) / Åkerlund, Jonas (form) / Eriksson, Martin (form)
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
487 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163879432

Stjärnstenen

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2015-05-11
118 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ny episk fantasy av Jo Salmson!

Stjärnstenen är första delen i Jo Salmsons nya fantasyserie "Drakarnas öde". Den mystiska kraften i Stjärnstenen kan förgöra en hel värld - men den kan också varna för faror. Möt Nea som har Gåvan att tolka skuggorna i stenens inre!

Neas mamma var en av Demars berömda drakriddare. När hon förälskade sig i Belon, stjärntolkaren, tvingades hon att lämna sin familj och överge sin gröna drake. Hon och Belon fick bara några få lyckliga år tillsammans. Nea var inte mer än nyfödd när hennes pappa dödades i kriget mot häxmästaren.

Sedan dess har mäster Fenel varit stadens enda stjärntolkare. Nu står Nea inför sitt stora prov - om hon också visar sig ha Gåvan blir hon stjärntolkarens lärling.

Men det hon ser i stenens skuggmönster förändrar hennes liv för alltid. När Nea upptäcker sanningen om sin pappas död börjar hon ana vilken fara som hotar! Nu behövs Demars drakar mer än någonsin - men de och drakriddarna verkar ha svikit sina löften ...

Med Stjärnstenen inleds serien "Drakarnas öde". För första gången skriver Jo Salmson en längre roman utan illustrationer. Den som läst böckerna om Tam kommer att känna igen sig i världen - men serien är helt fristående. Författaren lovar dock att Tam och Indre, och alla de åtta drakarna, kommer att dyka upp i berättelsen. Riktigt hur och när vill hon inte avslöja i förväg ...

"'Stjärnstenen' är lättläst och spännande fantasy /.../ Salmson har ett mycket fint gehör för sin målgrupp och Stjärnstenen är hennes bästa bok hittills. Hennes många fans /.../ har all anledning att glädja sig
Steven Ekholm, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stjärnstenen
 2. +
 3. Draksången

De som köpt den här boken har ofta också köpt Draksången av Jo Salmson (inbunden).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Stjärnstenen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Michelle Nilsson, 15 februari 2017

  Spännande att läsa tycker dottern men hon saknar bilder. Jag förstår att den rekommenderas för barn år 9 och uppåt.

 2. En annan typ av "Bröderna Lejonhjärta"
  Hobbybibliotekarien, 13 mars 2016

  Första delen, av två, i historien om Drakarnas öde.
  Nea är 14 år och skall just genomföra provet för att bli mäster Fenels lärling som stjärntolkare. Men allt går fel. Nea ser¿och hon har gåvan som hennes far också hade. Men Fenel säger att hon ser bara onda saker, väcker demoner och är farlig. Hela byn vänder han emot henne och hennes mor, för en stjärntolkare ljuger inte.

  Jag tycker det var en spännande bok som i många drag liknar Bröderna Lejonhjärta. Där finns två riken, förr... Läs hela recensionen

 3. Även jag läser!
  VideHexan, 9 januari 2016

  Författaren var på sonens skola och glädjen när han fick boken i julklapp var enorm! Jag ströläste i den också och fastnade, även jag kommer läsa när han är färdig.

 4. Spännande!
  Maria Ekerot, 18 augusti 2015

  Spännande läsning för en nioåring. Man känner igen sig i delar av miljöerna från böckerna om Tam. Den här boken passar för lite äldre barn.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Stjärnstenen