Så funkar det! - Hemma och runtomkring (inbunden) Spara 14%
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2015-09-11
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Bengtsson, Cecilia (red.) / Oljemark, Ninni (form)
Illustratör/Fotograf
Kjell Thorsson, Björn Bergenholtz, Anders Nyberg, Filippa Widlund
Dimensioner
297 x 255 x 14 mm
Vikt
810 g
SAB
uP
ISBN
9789163880339

Så funkar det! - Hemma och runtomkring

(27 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-11
239 279 Du sparar 40 kr!
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här förklaras hela sammanhang på ett sätt man inte kan googla sig till! En efterlängtad klassiker i helt ny tappning. En allmänbildande faktabibel för nyfikna i alla åldrar! Med omsorgsfullt skrivna faktatexter och fantastiska illustrationer får vi nyckeln till hur det nödvändiga i vår vardag fungerar. Så funkar det - Hemma och runtomkring är 96 välfyllda sidor med baskunskap och aha-upplevelser!

Räck upp handen om du kan förklara hur lampan kan lysa, hur toaletten spolar, hur vattnet kan vara rent i våra kranar, hur jordvärme fungerar eller hur man förvarade mat innan frysen fanns! Vet du redan det här, finns det mängder av annat intressant att suga i sig i denna kunskapsspäckade praktutgåva. I bokens kapitel utgår vi från ett hus i dag och får följa hur vatten, värme, el, mat och information kommer fram till och lämnar huset. Dessutom ett omistligt kapitel om trafik och transporter, en tillbakablick till hur saker funkade förr i tiden samt en framtidsspaning.

Den fakta som ryms inom dessa två pärmar har skrivits av rutinerade författaren Mats Wänblad och för de snygga bilderna, som både roar och tydliggör, står fyra välmeriterade illustratörer: Björn Bergenholtz, Anders Nyberg, Kjell Thorsson och Filippa Widlund. Boken ges ut i samarbete med Tekniska museet som faktagranskat både text och bild.

De klassiska "Så funkar det"-böckerna av Joe Kaufman är ihågkomna och älskade av väldigt många som lusläste dem under sin uppväxt. Det här är en helt ny utgåva eftersom inte mycket är sig likt sedan originalet kom ut på 1970-talet. Men inspirationen har varit tydlig för alla upphovsmännen. Här finns gott om genomskärningsbilder liksom humor och lekfullhet!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så funkar det! - Hemma och runtomkring
 2. +
 3. Så funkar det! Fordon och farkoster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så funkar det! Fordon och farkoster av Mats Wänblad (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Så funkar det! - Hemma och runtomkring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mediokra bilder
  Stefan Malmlund, 24 februari 2021

  Böckerna i serien saknar den charmen och de förklarande bilderna som gör att alla åldrar kan uppskatta böckerna. Som de är utformade nu i de nyare upplagorna känns det nära på som det är ett utdrag ur wikipedia. De är för all del korrekta, men saknar all charm, särskilt för de små som inte har börjat läsa så bra.

 2. Fin bok som förklarar ingående men enkelt

  Detta är en fin bok som förklarar ingående men enkelt.
  En bok man kan läsa då och då.

  Perfekt för det vetgiriga barnet eller när du önskar kunna förklara något.
  En fin presentbok.

 3. Så funkar det

  Ska ge barnbarnet boken i födelsedagspresent. Vet att dessa böcker är mycket uppskattade och att de är lärorika för en vetgirig sexåring ! Har redan rekommenderat boken till andra .

 4. Bra faktabok för barn
  Linnéa, 25 januari 2016

  Min son på 6 år som är en riktig faktaslukare, han älskar att lära sig och att vi föräldrar läser faktaböcker för honom. Då får man passa på! Den här boken är kanon bra så man får lära sig hur saker o ting fungerar. Hur vattnet kommer till kranen, elektricitet osv. Rekommenderas

 5. Rätt ålder

  En jätte bra bok men viktigt att man köper boken till barn i rätt ålder. Jag köpte båda dessa böcker och kunde konstatera att mina barn var nog lite för gamla för dem....tyvärr. Intresset har varit svalt.
  Gissar att barn mellan 6-8 år är en bra åldersgrupp.

 6. Så funkar det, för stora som små!
  Per J, 15 oktober 2015

  Mycket bra bok för att reda ut hur saker och ting fungerar i hemmet och samhället, både för stora och små.
  Vi läser i princip ett uppslag per kväll för vår 7-åring, som tycker det är väldigt spännande att lära sig hur systemen för el, vatten, värme osv. fungerar.
  Boken rekommenderas!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mats Wänblad