Sven Nordqvists bilder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Oljemark, Ninni (form)
Illustratör/Fotograf
Sven Nordqvist
Dimensioner
166 x 160 x 27 mm
Vikt
722 g
SAB
uIbz Nordqvist, Sven
ISBN
9789163881107
Sven Nordqvists bilder (inbunden)

Sven Nordqvists bilder

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-15

Slutsåld

Möt Sven Nordqvist, en av våra mest älskade bilderboksskapare som trollbinder oss med sina kluriga, humoristiska, vackra och framför allt detaljrika illustrationer! Här guidar han oss genom sitt bildskapande och visar både välkända och okända sidor. Sven Nordqvists bilder är en knubbig liten konstbok för hela familjen. En bok att titta i tillsammans med mycket nytt att upptäcka. En ny liten hjulande muckla dyker säkert upp varje gång du tittar! Med Svens personliga kommentarer till bilderna får vi en intressant inblick i hans sätt att arbeta och hur bilderna kommit till. Sven Nordqvist har genom åren sysslat med formskapande på många olika vis. Han har arbetat med reklam, tecknat otaliga vykort, gjort stora väggmålningar, skapat grafik och snickerikonst. Men framför allt känner vi honom genom illustrationerna i hans egna och andras bilderböcker och faktaböcker. En utbildning till arkitekt ledde så småningom till fantastiska skeppsbyggen - på pappret. Sven Nordqvist har byggt både Vasaskeppet och Ostindiefararen i faktaböckerna om desamma! Där ser man tydligt ett stort intresse för konstruktioner lysa igenom. Och på samma sätt lyser det lekfulla, roliga och kluriga i bilderböckerna om Pettson och Findus, Nasse och Mamma Mu. Och det fantasifulla, vackra och storslagna i bilderboken Var är min syster? som fick Augustpriset 2007. Detaljernas och de finurliga krumelurernas mästare Sven Nordqvist bjuder på en sann bildskatt!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sven Nordqvists bilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bildrikedom
  Lars, 22 juli 2015

  En fantastiskt innehållsrik bok med massor av bilder ur Sven Nordqvists produktion -med hans egna kommentarer. Rekommenderas till alla bildintresserade

 2. Fin samling av bildskaparen Sven Nordqvists bilder
  Ingrid Nettervik, 7 maj 2015

  Det är trevligt att denna samling av Sven Nordqvists härliga bilder finns i en så vacker och formatvänlig volym. En njutning att bara sitta och bläddra och göra nedslag här och där. en mera systematisk genomgång ger en fin överblick av hans konstnärskap.

 3. Stor bok i lite för litet format
  Macgbg, 31 mars 2015

  Jag tyckte mycket om boken men fann den vara lite för liten i formatet, för att bäst visa upp alla herr Nordqvists underbara bilder med alla dess underbara detaljer.

 4. Underbar!
  Frida, 13 januari 2015

  En HELT underbar bok! Inte så mycket text utan fokus på bilderna och Svens historia. Kul att få följa hur det hela började.

 5. Fantastiska Sven Nordqvist!
  Gunilla Gottås Wallin, 28 november 2014

  En helt fantastisk bok, där man hittar massor av Sven Nordqvists arbeten genom åren. Han har gjort så mycket mer än Pettson och Mamma Mu. En härlig blädderbok för alla åldrar.

 6. Storslaget innehåll
  WB, 29 oktober 2014

  Liten i formatet men storslaget innehåll.
  Att gå in i Sven Nordqvists fantasivärld är som att resa tillbaka till barndomens gränslösa marker.
  En guldgruva att ösa ur för alla som har barnasinnet kvar.

 7. Liten och tjock.
  Malin M, 15 oktober 2014

  Världens finaste lilla bok (och tjock) om världens finaste Sven Nordqvist. Det har blivit, och kommer att bli ännu fler, mysiga stunder i fåtöljen och analysering av bilder. En riktig liten blädderskatt....

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Sven Nordqvist