Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2015-02-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Dimensioner
191 x 140 x 23 mm
Vikt
450 g
SAB
uHc
ISBN
9789163882036
Agnes Cecilia - en sällsam historia (inbunden)

Agnes Cecilia - en sällsam historia

(29 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-02-01
160
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Maria Gripes "sällsamma historia" handlar om den föräldralösa Nora, som visserligen har det bra hos sina släktingar, men inte upplever sin tillvaro hos dem som något självklart. När Nora är 15 år flyttar de till en gammal lägenhet och märkliga saker börjar hända. Klockan går baklänges, rummet förändras, de döda blir närvarande och en docka nästa levande. Nora dras in i ett magiskt äventyr, som hjälper henne att slutföra sorgearbetet efter föräldrarna och finna sin egen identitet. "Det hände nästan bara när Nora var ensam hemma /.../ Övernaturligt ville hon helst inte kalla det med tanke på hur lite hon visste om såna saker, men obegripligt." Även om de spänningsskapande elementen aldrig blir till självändåmål hos Maria Gripe, så finns de ändå där, till de yngre läsarnas förtjusning. Eller som Maria själv uttrycker det: "Fantasin får inte förlora kontakten med verkligheten, då blir det bara fantasterier och inte roligt längre." Agnes Cecilia hör, tillsammans med Tordyveln flyger i skymningen, till Maria Gripes mest lästa och älskade böcker världen över. De efterfrågas ständigt, var vi nu ger ut dessa dessa två klassiker på nytt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Agnes Cecilia - en sällsam historia
 2. +
 3. Skuggan över stenbänken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggan över stenbänken av Maria Gripe (inbunden).

Köp båda 2 för 371 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Agnes Cecilia - en sällsam historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sällsam!
  åsa , 7 juni 2016

  Mycket annorlunda och BRA bok! Obs jag är över 40 nu, läste boken för första gången då den var relativt ny. Detta exemplar ska jag ge till min systerdotter då hon fyller år! Mitt eget (gamla exemplar) står i min bokhylla!

 2. Fullständigt underbar bok!
  Tjej-mamma, 6 april 2016

  En bok som trollbinder läsare av olika ålder. Sträckläste den när jag var ung och har nu läst om den tillsammans med mina barn i mellanstadieåldern. Språket, mystiken och den innerliga känslan i boken är det som gör den så bra.

 3. Strålande ungdomsroman med inslag av magi
  Ingrid Nettervik, 29 mars 2016

  Jag har sedan tidigare ett nästan sönderläst exemplar av Agnes Cecilia - en sällsam historia och kände att jag ville ha denna nyutgåva. Det är en av de bästa ungdomsromaner jag har läst, Maria Gripe i toppen av hennes skaparkraft. Här blandas realism med magi på ett för henne karakteristiskt sätt. En tidlös berättelse som engagerar en vuxen läsare i samma grad som en tonåring.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe