Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2015-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Goth Girl and the ghost of a mouse
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Chris Riddell
Dimensioner
195 x 145 x 23 mm
Vikt
374 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163882098
Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård (inbunden)

Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-10-01

Slutsåld

Välkommen till det gåtfulla godset Gasta-Gorma Herrgård! Omgivet av överdrivet utsmyckade fontäner, stolliga stall, och hemliga trädgårdar ruvar det på åtskilliga uråldriga mysterier. Och vem ska utforska ägorna och lösa mysterierna, om inte den orädda hjältinnan Ada Goth? Ett fartfyllt äventyr i Chris Riddells vimsigt engelska värld, för alla som älskar Downton Abbey, Tvillingarna Thornthwaite och familjen Addams.

Ada Goth, dotter till den stilige och sorgtyngde poeten Lord Goth, är en ensam flicka. Hennes far tycker att barn ska höras men inte synas, och därför klampar hon ofta omkring ensam i Gasta-Gorma Herrgård. Men hennes möte med den lille spökmusen Ishmael förändrar allting. Tack vare honom utforskar Ada den trasiga flygeln, stöter på den hemliga Vindsklubben, och upptäcker att en av herrgårdens anställda har en ondskefull plan på gång. Samtidigt samlas samtidens mest berömda aristokrater och intellektuella på herrgården för årets käpphäst-kapplöpning. Hur ska Ada kunna stoppa planen innan en katastrof inträffar?

En lika knasig som mysig rysare för mellanåldern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    Klas, 18 januari 2016

    Julklapp till dottern, 10 år. Hon slukade boken och undrar när resten kommer att översättas till svenska. Håller på att läsa den själv och den är underbar.

  2. Mycket spännande och fantasi fulla karaktärer
    mamma Ulrika, 26 november 2015

    Min 11-åring sluckade boken. Hon har haft svårt att hitta böcker som hon vill läsa. Hon behöver läsa mer och jag letade. Denna bok rekommenderar jag varmt! :-)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Chris Riddell