Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (26.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
David & Larissa (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2015-02-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Katarina Strömgård
ISBN
9789163883002
Antikvariat Blå Spegeln (e-bok)

Antikvariat Blå Spegeln (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2015-02-10
35
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Succéförfattaren Martin Widmarks böcker om David och Larissa är spännande historier som, förutom att de är riktiga bladvändare, ställer huvudpersonerna inför de stora frågorna. Antikvariat Blå Speglen är första boken i serien.
Den 13-årige David har just flyttat in hos Melkior som äger antikvariatet Blå Spegeln. Melkior är en sympatisk man som mest ordnar med sina gamla böcker om biologi och zoologi. Det passar David perfekt, som trivs bäst när han får vara i fred och fundera. Numera gillar han också att vara i Larissas sällskap, en smart och egensinnig tjej från Ryssland som dök upp den första skoldagen i 7:an. En dag är Melkior spårlöst försvunnen. David och Larissa hittar ett kodat meddelande som hjälper dem att ta upp jakten. Djupt nere i en underjordisk sal ser de ett märkligt diplom på väggen: ?Till Melkior Rasmussen för förtjänstfulla insatser?, står det. Undertecknat: ?Charles Darwin?.
Pressröster om Antikvariat Blå Spegeln:?Samtidigt som även ?Antikvariat Blå Spegeln? är en klassisk deckarhistoria (kryddad med lite kärlek) lyckas han göra ämnena historia och naturvetenskap spännande utan att det känns det minsta krystat.? Sydsvenskan?Widmark skriver bra, fängslande och lättläst även när hans målgrupp är de lite äldre.? Svenska Dagbladet?... ett slags modern historia om vådan av att ta en bit av kunskapens frukt.? Norrbottens-Kuriren

Illustratör: Katarina Strömgård
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Antikvariat Blå Spegeln