Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (27.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
David & Larissa (del 4)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2015-02-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Katarina Strömgård
ISBN
9789163883224
Nåjdens sång (e-bok)

Nåjdens sång (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2015-02-10
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Succéförfattaren Martin Widmark berättar vidare om David och Larissa. Spännande historier som - förutom att de är riktiga bladvändare - ställer huvudpersonerna inför de stora frågorna.
I den fjärde boken har David och Larissa sommarlov. Larissa är hemma hos sina släktingar i Ryssland och David håller på att längta ihjäl sig. Samtidigt händer det märkliga saker i Lapplands fjällvärld: ett gruvbolag borrar efter uran i samernas renbetesland, och en gammal bekant till Davids familj, samen Johan, berättar att hans son kört av vägen under konstiga omständigheter när han fraktade ett borrprov.När David äntligen efter flera veckors längtan möter Larissa, skriker en fjällvråk oroligt högt ovanför hans huvud. Och när de går hem genom staden medan David berättar om Johans brev, flyger fågeln skrikande efter.?Jag tror att den där fågeln vill oss något?, säger Larissa. ?Ska vi åka upp till Johan i Lappland du och jag? Vi har två veckor kvar av lovet.?
?Nåjdens sång? är en berättelse från Lappland om vad som händer när olika livsstilar och intressen möts. Kan någon äga marken vi går på? Och har samernas religion och traditioner något att lära oss??... en intensiv och mycket spännande historia ... en fantasydeckare.? , Uppsala Nya Tidning.?Spänningen griper tag i läsaren från allra första början och trollbinder ända till det dramatiska slutet.?, Susanne Eek, BTJ-häftet. ?En spännande och filosofisk deckare ...?, Piteå-Tidningen.

Illustratör: Katarina Strömgård
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nåjdens sång