Prick och Fläck snöar in (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (24.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Prick och Fläck (del 4)
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2015-05-18
Utmärkelser
Elsa Beskow-plaketten
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Lotta Geffenblad
ISBN
9789163886140
Prick och Fläck snöar in (e-bok)

Prick och Fläck snöar in (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF), Svenska, 2015-05-18
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vita prickar singlar ner utanför Prick och Fläcks fönster. Det är SNÖ som yr och flyger där ute. Med snö kan man bygga snögubbe, ha snöbollskrig och göra snöänglar - Prick och Fläck provar på allt!

Men plötsligt börjar det snöa små vassa flingor på tvären och blåsa hårt. Snön fastnar över hela kroppen, inte en enda prick syns på Prick och var är Fläck, var är huset? Åh, där är Fläck! Helt insnöad! Men varför rör inte Fläck på sig när Prick knuffar? Har Fläck frusit fast alldeles? Plötsligt välter Fläck och går i bitar - nu blir det hemskt och farligt!

Detta är fjärde boken om Prick och Fläck. De tidigare har rört sig mellan så skilda ämnen som att få picknicken förstörd av påträngande småkryp och det fantastiska trolleri en tandläkare kan utföra på trasiga tänder.

Lotta Geffenblads berättarton är lugn och humoristisk med ordlekar och dubbeltydigheter som "degar" och "snöa in". Illustrationerna har ett alldeles eget manér, nyskapande och samtidigt något från en hundraårig sagobok. Det ser mysigt, personligt och kul ut i Prick och Fläcks värld, helt enkelt! Så här har olika recensenter tyckt om Prick och Fläck-böckerna: "[...] Prick och Fläck måste vara årets charmigaste antihjältar" (Södermanlands Nyheter), "Små kaniner med stor charm" (SvD), "De ser helknäppa ut [...]" (Sydsvenskan), "[...] charmigt okomplicerad inställning till tillvaron." (Bibliotekstjänst).

Lotta är också den välförtjänta vinnaren i Bonnier Carlsens bilderbokstävling 2004 (Astons stenar)!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Prick och Fläck snöar in. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Charmig bok
    Gustavs bokhylla, 20 januari 2020

    Prick och Fläck är favoriter hos oss. Det är charmiga och tokiga böcker skapade med en glimt i ögat och ljuvliga illlustrationer. Vi tipsade vår tandläkare om Prick och Fläck tandtrollar och det är roligt att de tog in den. Dessa böcker kan läsas många gånger och de lockar till leenden. I denna bok handlar det om att bli insnöad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotta Geffenblad