Prick och Fläck är hemliga (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (25.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Prick och Fläck (del 5)
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2015-05-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Lotta Geffenblad
ISBN
9789163886188
Prick och Fläck är hemliga (e-bok)

Prick och Fläck är hemliga (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2015-05-18
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Prick och Fläcks blåa soffa är själva hjärtat i deras hem och liv. En kväll upptäcker de att både soffan och väggarna därhemma är mycket fläckigare är de ska vara - usch. Men man kan ju fixa till fläckar och annat, det har Prick och Fläck sett på teve. Fram med färgburkar, penslar, tapetrullar och stege! Soffan är lite pillig att fixa till, men det är härligt att få slafsa på klister på tapeten! Prick och Fläck turas om att sätta upp tapetvåderna - det är ju lättare att få det rakt om man hjälps åt. Men plötsligt är Prick borta när Fläck behöver hjälp och en himla stor ful bula har det blivit på tapeten också ...
Lotta Geffenblads berättarton är lugn och humoristisk med ordlekar och dubbeltydigheter som att "dega" och "snöa in". Illustrationerna har ett alldeles eget manér, nyskapande och samtidigt något från en hundraårig sagobok. Det ser mysigt, personligt och kul ut i Prick och Fläcks värld, helt enkelt! Så här har recensenterna tyckt om de fyra tidigare Prick och Fläck-böckerna:
"[...] Prick och Fläck måste vara årets charmigaste antihjältar" (Södermanlands Nyheter), "De ser helknäppa ut [...]" (Sydsvenskan), "Det är häftigt, modernt och originellt, samtidigt som det är en klassisk saga[...]", "Geffenblad har [...] skapat en egen Prick-och-Fläck-genre." (Bibliotekstjänst). "Den som har missat Prick och Fläck bör bums ge sig i väg till närmaste bokhandel eller bibliotek." (Katrineholms-Kuriren)

Illustratör: Lotta Geffenblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Prick och Fläck är hemliga