Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Curly Bracket (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2015-10-08
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form) / Andreasson, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
339 g
SAB
uHci
ISBN
9789163886720
Curly Bracket. Den gömda koden (inbunden)

Curly Bracket. Den gömda koden

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-10-08
141
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Älskar du dataspel? Vill du lära dig programmera? Då behöver du lära dig datalogiskt tänkande, eller "computational thinking", tankesättet som är grunden för att förstå koden och programmen som styr våra digitala liv. Första boken om Curly Bracket är både en grafisk roman och en faktabok. I en framtid där datorer och kod styr allt har företaget Corpuratus total kontroll. Genom ett nagelbitande äventyr introduceras läsaren till principer och övningar inom datalogiskt tänkande - och förbereds till att själv börja koda i vilket programspråk som helst.

Vem har makten i en digitaliserad värld? I en framtid där datorer och kod styr allt, har företaget Corpuratus total kontroll. Curly Bracket går på en av Corpuratus internatskolor. Hon drömmer om att bli en av företagets kodare, och äntligen har hon chansen att få göra Slutprovet, en serie tester som avgör hennes framtid. Curly är en av internatets mest begåvade elever. Men precis när hon har sin dröm inom räckhåll händer något som förändrar hennes liv för alltid ...

Curly ställs inför ett avgörande val som blir starten på ett livsfarligt äventyr. Tillsammans med Pascal, en annan av eleverna vid internatet, måste Curly göra sitt yttersta för att överleva i en värld styrd med järnhand av Corpuratus.

Curly Bracket - Den gömda koden är en serieroman som utspelar sig i en dystopisk värld. Det är också en faktabok där läsaren introduceras till principer och övningar inom datalogiskt tänkande, ett tankesätt som är grunden för att lära sig programmera och som idag anses lika viktigt som att kunna läsa, skriva och räkna. De utmaningar och problem som Curly och Pascal lyckas lösa finns förklarade i en faktadel om datalogiskt tänkande i slutet av boken. Läs mer på www.curlybracket.se.

Varför är datalogiskt tänkande viktigt?Datalogiskt tänkande är ett verktyg för att lära sig tänka i datavetenskapliga termer och få en förståelse för programmeringens principer. Det är ett sätt att bygga en bro mellan den fysiska och den digitala verkligheten. Det handlar om att formulera och bryta ner problem och lära sig förstå strukturen bakom den teknik vi använder dagligen.

Enligt en rapport från EU-kommissionen kommer Europa att sakna en miljon programmerare om fem år. I USA anses "computational thinking" vara lika viktigt som att lära sig att läsa, skriva och räkna, och i många länder världen över, exempelvis England, Tyskland och Finland, har man infört programmering i läroplanen. Det har inte vi.

För att vara delaktig i en digital värld måste man förstå hur den är konstruerad. Allt från sökmotorer och operativsystem till appar och dataspel fungerar enligt samma principer och följer samma logiska lagar. Kod och programspråk utgör infrastrukturen och spelreglerna i vårt moderna samhälle. Grunden för att förstå dessa finns i datalogiskt tänkande. Det handlar alltså inte bara om att skapa spel och appar - utan om att förstå de principer och verktyg som styr allt fler delar av våra liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Curly Bracket. Den gömda koden
 2. +
 3. Curly Bracket. Game over

De som köpt den här boken har ofta också köpt Curly Bracket. Game over av Tor Moström, Johan Wendt (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Curly Bracket. Den gömda koden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Datalogiskt tänkande när det är som bäst.
  Morgan Nilsson, 14 november 2017

  Fantastiskt bok som barnen uppskattade (6 år, en tjej och en kille).
  Första delen är i serietidningsformat, väldigt fint tecknat. Andra delen är ett appendix som fördjupar sig och går igenom de gåtor personerna måste lösa. Har "spelat" igenom gåtorna med barnen ett flertal gånger och de uppskattar verkligen övningarna. T ex monstret, kaninen och moroten, kryptogåtan, summering av prickarna på en tärning, osv. Rekommenderas!

 2. Bracket bräcker det mesta!
  Pär David Nilsson, 3 december 2015

  Jag läste boken för och med min dotter, nyss fyllda 10 år.
  Vi blev båda härligt involverade i en framtidsresa -inte helt olikt Orwells "1984", där vi engagerat försökte på att lösa problemen som även läsaren gavs möjlighet att hitta svaren på.

  Nu väntar vi på en uppföljare, eller rättare sagt en lång serie med liknande upplägg!

  /David

 3. En kort bok
  Sundman, 24 november 2015

  Ingen större hit. Boken slutar i ingenmansland. För ett barn som kan läsa så är det ingen mening att köpa denna bok.

 4. Perfekt för sonen
  Robban, 9 november 2015

  Köpte denna till min 9-åriga son.
  Han har slukat den totalt.

  Du som förälder bör klart ha en del förkunskap i programmering så att ni får igång en dialog om problemen i boken.

 5. Snygg och rolig!
  lilla e, 21 oktober 2015

  Min matematikintresserade 10-åriga dotter blev biten direkt och ska ta med sig boken till skolan. Snygg och spännande serie och lagom utmanande problem.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna