Sifferboken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (4.7 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2016-05-27
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789163891700
Sifferboken (e-bok)

Sifferboken (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2016-05-27
35
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Alice har hoppat in som städerska och står just i begrepp att gno runt i professor Gustavssons biologiska laboratorium. Det går knappt att komma fram med skurborsten, för där är smockfullt av grejer och apparater. Men framför allt är där fullt av djur, i olika antal beroende på sort. Och alla är de intensivt sysselsatta med siffror på ett eller annat sätt!
De målar och skriver siffror, bygger med sifferklotsar och knappar på ålderstigna räknemaskiner och andra mystiska apparater. Kort sagt, de lär sig räkna (i bästa "Lööf-anda"). Snart upptäcker professorn att hans fem tvättbjörnar rymt genom ett öppet fönster. Den uppmärksamma läsaren ser då också att någon som inte alls hör hemma i laboratoriet smiter ut genom ett annat öppet fönster. Professorn och Alice jagar ut på stan efter tvättbjörnarna tillsammans med hunden Nio. Det blir en kamp med tiden, som läsaren kan följa via alla klockor på husen.
Ska räddnings-patrullen hinna fånga rymlingarna innan de börjar klottra på allt de älskar att måla siffror? Och vad har den skumme inkräktaren från labbet för sig egentligen, han som skymtar överallt? Vad är det för jätteägg han har bakpå sin motorcykel? Kommer inte det ifrån labbet?
Sifferboken publicerades första gången 2001.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sifferboken