En helt vanlig vecka med familjen Jansson (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Familjen Jansson (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2018-06-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Pelle Forshed
Dimensioner
217 x 153 x 16 mm
Vikt
395 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163893834

En helt vanlig vecka med familjen Jansson

(8 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-04
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Martin Widmark och Petter Lidbeck presenterar en skruvad och humoristisk familjeskildring där barn och vuxna har bytt roller med varandra. Barnen har axlat föräldrarollen medan mamma och pappa ruskat av sig den. Ska de två barnen lyckas tackla sina oansvariga föräldrar som blivit väldigt mycket barn på nytt? Följ familjen Jansson under deras uppochnervända vecka! En fyndig lek med roller och förväntningar, kul för alla åldrar!
Vilken vuxen har inte velat vara barn igen? Slå sig fri från plikterna och slippa ta ansvar. Och vilket barn har inte velat vara stor? Få göra allt barnförbjudet och bestämma. Hur kan det se ut i praktiken om dessa drömmar uppfylls? Det vet familjen Jansson, för hos dem är det just så denna vecka då de "lever sin dröm" - eller är de alla fast i en gemensam mardröm?
Dagarna fylls av trilskande vuxna som inte vill gå till jobbet eller tandläkaren, slipskaos i hallen, opassande kommentarer på bussen, tjat om husdjur och utvecklingssamtal på jobbet. Barnen har fullt sjå att hålla koll på sina föräldrar. Som tur är befinner sig de nyinflyttade grannbarnen i samma sitation, så medan deras två föräldrapar busar runt passar de på att finkonversera vid grillen.

En varm och barnnära berättelse med knäppa och drastiska inslag, det blir mycket igenkänning för hela familjen att skratta åt tillsammans. Allt fångat på kornet i illustratören Pelle Forsheds finurliga bilder.

Författarduon Widmark & Lidbeck skrev 2016 den rappa och roliga Talmannens hämnd, även den illustrerad av Pelle Forshed. En actionfylld politisk thriller för barn i slukaråldern, nominerad till deckarpriset Spårhunden. Dessförinnan har de skrivit bokserien "I elfte timmen": en serie roliga och okonventionella böcker för barn - om pensionärer! "Det rockar om pensionärstrion." GP.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En helt vanlig vecka med familjen Jansson
 2. +
 3. En helt vanlig semester med familjen Jansson

De som köpt den här boken har ofta också köpt En helt vanlig semester med familjen Jansson av Martin Widmark (inbunden).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En helt vanlig vecka med familjen Jansson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra kapitelbok

  Mitt barnbarn 6 år fick den i julklapp. Vi har läst den två gånger. Han gillade den jättemycket och vill läsa mer om familjen Jansson

 2. Tokroligt! Dottern älskar den
  Anna-Karin Karlsson, 9 mars 2021

  Att barnen lätt kan känna igen sig och samtidigt snabbt byta plats på föräldraroll kontra barnroll var väldigt roligt för mig som läsare att få förmedla. Det var verkligen kul med detta omvända!

 3. Läst i F-klass
  CHARLOTTE AHLBERG, 8 februari 2021

  Läser den i min F-klass på jobbet och barnen tycker den är väldigt rolig och tokig. Att få ett omvänt perspektiv på deras beteenden.

 4. Underhållande
  Kaffeläsaren, 13 januari 2021

  I serien om Familjen Jansson är det barnen som är de mogna och kloka medans föräldrarna står för barnsligheten och dramatiken. Pappan biter en annan på jobbet, bråkar med mamma om allt, retas och beter sig allmänt illa. På förhand trodde jag att det skulle vara ett kul grepp att författaren har ändrat på rollerna, men jag vet inte. Visst böckerna är lite roliga, men inte alls så roliga som jag trodde de skulle vara, ibland känns de lite hysteriska och jag nästan önskar att en del knas tonats ... Läs hela recensionen

 5. En helt vanlig vecka med familjen Jansson
  Emma Ling, 4 september 2018

  Köpte denna till min dotter på 8 och vilken fullträff. Hon skrattade högt flera gånger och läste högt för mig när hon fann något extra roligt. Hon rekommendera denna bok.

 6. Fina roliga illustrationer med NERF-skott

  Denna bok handlar om en tvärtom-värld där barnen är dom som har föräldraansvaret och föräldrarna barnen. Boken är uppdelad i sju kapitel där varje dag avhandlar en knasig veckodag i familjens vardag. Hela boken utspelar sig under en vecka.
  I vår familj älskar vi Martin Widmarks böcker. Vi har läst alla LasseMaja, alla Nelly Rapp, alla Rakelböcker, allt om David & Larissa och tycker om det mesta av de 60-tal böcker vi läst av Widmark.
  Men tyvärr blev vi besvikna på denna boken. Såklar... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna