Till morfar, om du blir hungrig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elliot och hans värld
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2018-04-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Willis
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
322 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163894060
Till morfar, om du blir hungrig (inbunden)

Till morfar, om du blir hungrig

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-04-30
127
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur hanterar ett barn sorg? Följ pojken Elliot rakt in i sorgen - och ut på andra sidan. En varm och vardaglig skildring av ett barns känslor när den stora förlusten slår till och ingenting mer är sig likt. Av debuterande Nicolas Jändel med finstämda bilder av Helena Willis.

Elliot bor med sin mamma och är ofta hos sin morfar efter skolan. En dag kommer morbror Johan och kusin Karin och hämtar honom på fritids. Så ovanligt! Och hemma tar mamma emot, helt rödgråten. Morfar har dött under natten! Det öppnar sig som ett stort svart hål inuti Elliot - som när en meteorit har träffat jorden - och han bara rusar ut. Men morbror Johan hinner ikapp och fångar varligt in honom.

Varsamt och lugnt gestaltas Elliots väg upp ur hålet, man får följa hur svårt det är att känna sig som vanligt när man hela tiden är ledsen, hur ens kropp inte riktigt orkar med som den brukar, och hur skönt det är att släppa in dem som vill hjälpa en.

En bok som kan läsas av alla som vill ta del av en sorgeprocess, men också av alla som vill läsa en engagerande, finstämd och kreativt illustrerad bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till morfar, om du blir hungrig
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till morfar, om du blir hungrig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra stöd för barn!

  Boken handlar om Elliot vars älskade morfar hastigt dör och den sorgeprocessen som hela familjen går igenom efteråt. En viktig bok med många tankar som skapar bra förutsättningar för samtal kring döden.
  Detta är en rikt illustrerad bok som passar att läsa själv när man kommit igång med läsningen, men jag läste den högt i bilen för I (4,5 år) och A (8 år) vilket uppskattas av bägge två. Varje uppslag har illustrationer så mina tankar går till att det kan vara en bra introduktion till kapi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nicolas Jändel

 • Sportfiska landet runt

  Nicolas Jändel

  Det senaste året har fått oss att återupptäcka naturen. Många har också sökt sig till avkopplingen och spänningen som väntar den som ger sig ut och fiskar. Sportfiska landet runt är en folklig och inspirerande bok, som i text och bild vill få fler...

 • Stockholms bästa fiskevatten : proffsens tips för säkra hugg från Singö i norr till Lövhagen i söder

  Nicolas Jändel

  Drömfiske på pendelavstånd. I den här boken avslöjas 70 heta platser runt Stockholm där dina chanser att få hugg är som allra störst. Du får tjuvkika i proffsens draglådor och lära dig taktik och strategi för varje fiskart. - 70 säkra ställen för ...