Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dubbeldeckarna (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2018-01-15
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Barbro Lagergren
Originaltitel
Operasjon Tordensky
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Hans Jörgen Sandnes
Dimensioner
217 x 154 x 13 mm
Vikt
327 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163895180

Dubbeldeckarna och fallet med de mystiska stölderna

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-15
147
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Märkliga saker händer i Elvestad, och det är bara Tilde, Viktor och hunden Åtto som kan lösa mysteriet. Jørn Lier Horsts verklighetstrogna barndeckare är spänning från första till sista sidan. Det du läser skulle kunna hända nu, och det skulle kunna hända dig!

Ingen i Elvestad ser något samband mellan de underliga saker som händer den här sommaren. Bagaren Monsen blir av med all sin jäst, på stranden är tunnorna till den nya badbryggan plötsligt borta, och i parken har någon rivit upp och tagit med sig alla enbärsbuskarna. Listan över stulna saker blir bara längre och längre - och mer och mer obegriplig. Vännerna Tilde och Viktor famlar i blindo, men hunden Åtto har som väl är fått upp ett spår ...

Jørn Lier Horst är polis och en av Norges mest kända deckarförfattare. Hans långa erfarenhet av polisarbete inspirerade honom till att skriva serien om agenterna Tilde och Viktor. Böckerna har tagit de norska läsarna med storm och snabbt blivit bästsäljare. De utspelar sig i den lilla staden Elvestad, där Tilde, Viktor och hunden Åtto samlar bevis, följer spår och inte så sällan tar upp jakten på farliga förbrytare. Hans Jørgen Sandnes färgrika illustrationer bidrar till att skapa än mer spänning och läsglädje.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dubbeldeckarna och fallet med de mystiska stölderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Män, män, män

    Serien verkar vara en populär serie i Norge som den norska motsvarigheten till LasseMajas detektivbyrå. Men jag tycker nog vi kan fortsätta läsa LasseMaja eller andra barndeckare som redan finns på bokmarknaden. Även om det finns positiva inslag i denna boken så blir jag rätt irriterad av boken. Även om Dubbeldeckarna består av Viktor och Tilde - så består ALLA biroller av män - alla utom en - Tildes mamma som står för mathandling och vaniljbullsbaket i boken. Men massa män som jobbar som pol... Läs hela recensionen

  2. Dubbeldeckarna och fallet med de mystiska stöldern
    Liliane Ställ, 7 februari 2018

    Det är en rolig spännande bok att läsa för barnbarnen. Den påminner om svenska Lasse -Majas detektivbyrå som är en mycket, mycket populär bokserie. Några norska namn som förekommer här och där gör att det blir lite frågor och funderingar. Kan varmt rekommendera boken och hoppas att det kommer flera.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jørn Lier Horst