Ta det som en man (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2017-08-31
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789163896149
Ta det som en man (e-bok)

Ta det som en man E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (Pdf),  Svenska, 2017-08-31
42
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vi killar får fortfarande lära oss att vi ska kunna ta en smäll, och inte får gråta eller snacka om känslor. Men jag tror att vi och alla omkring oss skulle må bättre av en förändring. En förändring som börjar med oss själva - med att vi män och killar vågar ifrågasätta mansrollen och visa vilka vi är under den hårda ytan. Vi måste våga visa oss för varandra och prata om våra erfarenheter för att tillsammans kunna överge de destruktiva och begränsande manlighetsnormer som inte bara skadar samhället, utan också oss själva.

Det här är mitt bidrag. Varken förskönat eller med ansvar för moral. Mot machokulturen, för en ny sorts manlighet.

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i mansrollen.

I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ta det som en man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 oktober 2017

  En kort liten snabbläst bok (130 sidor), skriven av en ung man (21 år), "för alla som är eller känner en ung man", som det står i beskrivningen.

  Och sådana här böcker behövs det fler av. Alla, både kvinnor och män, skulle må bättre av att mansrollen ifrågasätts mer.

  Så jag rekommenderar absolut boken, som är lättläst och välskriven.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hampus Nessvold

 • Säg att du älskar mig

  Hampus Nessvold

  Hampus Nessvolds nya bok rör sig i det gränsland som kallas att vara ung. Sökandet efter den egna identiteten går som en röd tråd genom hans korta existentiella texter. Tomheten, sökandet och ensamheten i dagens samhälle - där så mycket kretsar kr...