Till vildingarnas land (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2019-04-04
Utmärkelser
Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Where the Wild Things Are
Illustratör/Fotograf
Maurice Sendak
SAB
Hcf
ISBN
9789163897016
Till vildingarnas land (inbunden)

Till vildingarnas land

Inbunden Svenska, 2019-04-04
118
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
"Bilderböckernas bilderbok" i ny kostym

Den fantasieggande barnboksklassikern "Till vildingarnas land" är tillbaka! Nu i en exklusiv utgåva med nyrestaurerade illustrationer som tagits fram i samarbete med illustratören själv. Maurice Sendaks fascinerande, suggestiva bilder växer över uppslagen - en fest för ögat!

En kväll busar Max så vilt i sin vargkostym att han får gå till sitt rum utan att ha fått någon middag. Men han låter sig inte kuvas utan morrar tillbaka åt mamma. Inne på sitt rum skapar han en fantasivärld och seglar iväg till vildingarnas land. Där blir han kung, efter att först ha tämjt de ruskiga varelserna med sin magiska blick. Men Max tröttnar på vildingarnas oväsende och längtar hem till tryggheten - till någon som tycker om honom.

Till vildingarnas land utkom för första gången 1963. Boken tilldelades den prestigefyllda Caldecott-medaljen 1964, trots att en del kritiska röster hördes. Sendaks bilderboksbarn ansågs på den tiden vara både obstinat och uppnosigt. En provokation i den amerikanska barnboksvärlden.
Men läsarna älskade, och älskar fortfarande, Max och hans förmåga att tämja vildingarna (och sin rädsla) genom att se rakt in i ögonen på dem.
Till vildingarnas land blev en barnboksklassiker som fortfarande lockar både gamla och nya generationer läsare.
Till denna utgåva har illustrationerna restaurerats varsamt i samarbete med Sendak själv. Resultatet? Linjer och kulörer framträder på nytt i en fantastisk konst- och litteraturupplevelse.
Visa hela texten

Bloggat om Till vildingarnas land