Sköldpaddor hela vägen ner (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2017-11-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789163899485
Sköldpaddor hela vägen ner (e-bok)

Sköldpaddor hela vägen ner (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-11-01

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Aza Holmes är egentligen inte så intresserad av att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunne multimiljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy - hennes bästa, enda och fullständigt orädda vän - har andra planer. "Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar" är Daisys mantra.

Tillsammans navigerar de båda det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts lyxiga egendom.

I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och Noah. Davis som Aza kände när de var små. Davis som aldrig kan lita på att någon gillar honom för den han är eller om det är pappas pengar som lockar.

Men med Aza kan han vara lugn. Hon bryr sig inte om belöningen och hennes tvångstankar upptar det mesta av henns tankar. De snurrar i en allt snabbare spiral som inte går att bryta eller styra. Alla bakterier som finns, alla sätt som de kan komma in i kroppen och hur man kan dö av dem. Alla bakterier som finns i en människas saliv, som byter mun vid en kyss ...

Till denna berättelse hör också Daisys framgångsrika fanfiction om Chewbacca och en tuatara som kan bli både mycket gammal och mycket, mycket rik.

I Sköldpaddor hela vägen ner förmedlar John Green känslan i att leva med den typ av tvångstankar och psykisk ohälsa som har påverkat hans eget liv sedan barndomen. Och hur omgivningen inte riktigt kan förstå hur det är, hur folk väntar på att man bara ska ta sig samman. Det är jobbigt att vara människa, men ibland är det uthärdligt eller till och med roligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sköldpaddor hela vägen ner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 mars 2018

  Jag har läst en bok tidigare av John Green, Förr eller senare exploderar jag, och jag tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension av den boken.

  Och den här boken, Sköldpaddor hela vägen ner, var även den mycket bra.

  Den kategoriseras som en ungdomsbok, men jag tycker absolut att den passar lika bra för vuxna.

  Den beskriver psykisk ohälsa på ett mycket bra sätt, och man kan verkligen leva sig in i huvudpersonens tvångstankar.

  Författ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Green