Astons stenar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (5.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2017-12-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Flora Majdalawi, Musa M Isse
Illustratör/Fotograf
Lotta Geffenblad
ISBN
9789163899645

Astons stenar E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2017-12-01
32
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första stenen hittar Aston en ruggig kväll då hösten håller på att krypa fram ur skuggorna. Stenen är alldels ensam och alldeles kall och blöt när man lägger tassen på den. Stackars stenen! Den får åka med hem i en av matkassarna som mamma bär på och sedan blir den nerbäddad i docksängen. Varje kväll under vintern och våren går Aston samma väg hem och varje kväll hittar han nya stenar som är ensamma eller fryser eller som verkar ha tråkigt. En del är stora, andra små men alla är det synd om och alla får följa med hem till Aston och bli varma och trygga i en egen säng.

Astons mamma och pappa tycker till slut att det är lite väl trångt hemma med alla stenar. De beslutar sig för att visa Aston och stenarna en plats som stenarna kanske kommer att trivas på, som de kanske till och med kan tänka sig att åka på semester till? Det visar sig vara en perfekt strand där det redan finns många stenar som har det bra i vattnet och i sanden, här vill Astons stenar verkligen bo!

Men vad är det där? En pinne! En alldeles ensam pinne bland alla stenarna? Stackars lilla ensamma pinnen ...

Astons stenar är vinnaren i Bonnier Carlsens bilderbokstävling 2004. Det är en alldeles fantastisk bok som har allt det som en riktigt bra bilderbok ska ha. Både barn och föräldrar kommer att känna igen sig i denna vardagsberättelse. Texten är rakt på sak, men ändå med en poetiskt rytm, illustrationerna gulliga och alldeles sagolika ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Geffenblad