Boken om Ljungsbro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Ljungsbrosviten (del 1)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-05-09
Upplaga
2
Förlag
Tuvesson & Lindaryd
Dimensioner
216 x 155 x 15 mm
Vikt
437 g
SAB
Ncbgz Ljungsbro
ISBN
9789163903915
Boken om Ljungsbro (häftad)

Boken om Ljungsbro

Häftad Svenska, 2016-05-09
149
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Utan Cloetta, inget Ljungsbro... Här fanns nämligen bara en kvarn och några små torp när chokladfabriken i början av förra seklet flyttade sin verksamhet till Malforsfallen.

När fabriken stod klar började man bygga upp ett samhälle. Målet var att Ljungsbro skulle utvecklas till en trädgårdsstad med alléer, häckar och stora grönytor.

På 1940- och 1950-talen blomstrade Ljungsbro. Samhället hade ungefär tretusen invånare, åttahundra av dem arbetade på Cloetta. I stort sett innebar detta att någon i varje familj var anställd på fabriken, och Cloetta hade en stor och viktig plats i människornas liv. Det fanns en stolthet över Ljungsbro; över samhället, bostäderna och hur fabriken tog hand om alla.

Den här boken tar ett helhetsgrepp på Ljungsbro, dess tillkomst och livet där. Den ger dig en rolig och intressant blandning av rena fakta och härliga berättelser från förr. Dessutom finns här ett stort antal gamla fotografier, de flesta av dem aldrig tidigare publicerade.

"En fantastisk exposé som samtidigt blir en nostalgisk resa i 1900-talets Sverige. - - - Det har varit riktigt roligt att läsa den. Hoppas du får samma goda känsla". Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

Författaren Christina Lindaryd är född och uppvuxen i Ljungsbro. Båda hennes föräldrar, Alva och Ivan, arbetade på Cloetta. Christina har ett förflutet i reklambranschen, men är numera mest verksam som släktforskare och skribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Ljungsbro
  2. +
  3. Titta, passbåten kommer!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Titta, passbåten kommer! av Christina Lindaryd (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Lindaryd