När ska flickor få en jämställd fritid? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2016-03-14
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 11 mm
Vikt
253 g
SAB
Ohk
ISBN
9789163904066
När ska flickor få en jämställd fritid? (häftad)

När ska flickor få en jämställd fritid?

Häftad Svenska, 2016-03-14
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Frågan om jämställd fritid poppar under stundom upp i debatten. För mig blev ämnet aktuellt när jag kom i kontakt med ridsporten för 18 år sedan. Under ett decennium presenterade jag olika former av statistisk, för att förklara problematiken för lokalpolitiker i Kungälvs kommun. Mina insatser var dessvärre resultatlösa. Sommaren 2013 publicerades en debattartikel i Göteborgs-Posten och en artikel i Dagens Nyheter, som inspirerade mig till att analysera ojämställd fritid i Sverige. Mina analyser omfattar bl.a. Riksidrottsförbundet, Ungdomsstyrelsen, Svenska Kommuner och Landsting och svensk lagstiftning. Och jag framför en del kritik mot deras statistiska material samt hur lagstiftningen duckar för problemet. Den svenska jämställdhetsskulden kan beskrivas med att det krävs ytterligare 11,8 millioner deltagaraktiviteter för flickor, per år. De svenska kommunerna bryter ogenerat mot FN:s barnkonvention, då den inte är svensk lag. Jämställdheten är på väg åt fel håll och med Kongelfs JämställdhetsIndex (KJI) har Sveriges 289 kommuner rangordnats. Det är ingen vacker läsning. Borås, Stockholm, Malmö, Solna, Vallentuna, Botkyrka, Söderhamn, Örebro, Mjölby, Torsås, Kumla, Värnamo och Sundbyberg är bl.a. kommuner med mer än 100 000 innevånare, som rekommenderas studiebesök i Falun, Piteå, Lomma, Skövde eller Uddevalla. Boken är en sammanställning av statistik. Analyser av de två näst största ungdomssporterna per kön - ridsport och ishockey, samt en inledande beskrivning av ett decennium av resultatlös kamp för jämställd fritid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När ska flickor få en jämställd fritid?
  2. +
  3. Staten och ungdomens fritid : kontroll eller autonomi?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staten och ungdomens fritid : kontroll eller au... av Hans-Erik Olson (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Ask

  • Dement dilemma

    Lennart Ask

    Andra utgåvan! Kommunen har upphandlat vård för fyrtio lätt dementa patienter, som flyttat ut från kommunens boende. Två veckor senare uppdagas att patienterna försvunnit. Firman Solklint AB som vunnit kontraktet går inte att nå och journalisterna...

Bloggat om När ska flickor få en jämställd fritid?