Bitcoin - en finansiell revolution (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-04-01
Upplaga
1
Förlag
Johan Linus
Originaltitel
Bitcoin - en finansiell revolution
Dimensioner
200 x 200 x 113 mm
Vikt
381 g
ISBN
9789163904233

Bitcoin - en finansiell revolution

(6 röster)
Storpocket,  Svenska, 2016-04-01

Slutsåld

Vad är bitcoin? Hur fungerar det? Varför uppstod det?

Bitcoin - en finansiell revolution är en spännande resa i evolutionen av pengar. Från den tidiga användningen av guld till en framtid där avancerad matematik och kryptografi kommer att utgöra grunden för hur vi överför värde. På vägen hit möter vi ett bankväsende oförmöget till förändring och ett skuldbaserat finansiellt system som banar väg för nya idéer inom finans och valuta. Vi stiftar även bekantskap med övertygade libertarianer på Bitcoin Centre i New York - den ideologiska drivkraft som låg till grund för hela bitcoinprojektet.

Boken riktar sig till alla - såväl nyfikna nybörjare som erfarna entusiaster. Om du inte vet någonting om bitcoin kommer du här få en grundlig förklaring av vad det är. Vet du redan allt så kan jag garantera att du får nya perspektiv. Vad som är säkert är att bitcoin är starten på en finansiell revolution som kommer påverka oss alla. På samma sätt som internet liberaliserade informationsspridning kommer bitcoin liberalisera finansiella transaktioner. Denna bok förklarar hur och på ett lättförståeligt sätt.

Linus Lovén, född 1980, är civilekonom från Lunds universitet. Under 2015 bodde han i New York där denna bok skrevs. Linus föreläser inom virtuella valutor och hur decentraliserade system kommer förändra framtidens finansiella infrastruktur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »