Mamma till ett yrväder (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (18.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-02-08
Förlag
J.A.M. Produktion
ISBN
9789163904394
Mamma till ett yrväder (e-bok)

Mamma till ett yrväder (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2016-02-08
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Mamma till ett yrväder" är en berättelse om ett ömsom argsint, ömson glatt sprudlande litet busfrös ständiga hyss och glada upptåg. Det är också en berättelse om en tonårig pojkes kaos, och en vuxen mans tuffa kamp med att finna sig själv och sin plats i tillvaron.
Boken handlar om människor som inte passar in i samhällets rigida strukturer. Den handlar om vår skola, om ungdomspsykiatrin, om bemötande av olikheter och om vårt sätt att leva, kommunicera och se på varandra och omvärlden.
Men allra mest handlar den om att vara mamma till ett yrväder.

Min avsikt med boken är att ge kunskap och stöd åt andra som lever tillsammans med barn eller vuxna med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, som adhd eller autism. Jag vill samtidigt lyfta fram det värdefulla som följer i spåren av att vara "annorlunda".
Min önskan är också att boken ska väcka debatt.

"Din intressanta bok berörde mig mycket. Vi människor har ibland svårt att få ihop flera perspektiv på en gång, men du lyckas förtjänstfullt beskriva glädjen, kärleken, oron och tröttheten som man ibland kan känna när man lever nära en person med ADHD.
Jag tror att många närstående kan känna igen sig i texten och uppleva tröst, men det finns, precis som du beskriver, också många glädjeämnen.
Din bok kommer att bidra till minskad stigmatisering av personer med ADHD och deras närstående i samhället. Det är ett mycket välkommet bidrag!"
Tatja Hirvikoski Docent, Leg. Psykolog, Specialist i Neuropsykologi, Forskare vid Karolinska Institutet, FoU-chef vid Habilitering & Hälsa i Stockholm

"Det var en mycket varm och fint skriven berättelse ur verkligheten. Jag skulle vilja ha din berättelse som undervisningsmaterial för både grundstudenter och för våra psykologstudenter, och även våra lärarstudenter.
Jag rekommenderar din varma och moderligt insatta berättelse om din son till alla som känner att de behöver en anhörigs syn på ADHD, och hur den kan se ut från en anhörigs synvinkel, både positivt och negativt. Jag tänker också på BUP där ditt bidrag kan vara ett underlag för föräldraträffar."
Siegbert Warkentin Psykolog, Läkare, Professor i psykologi/neurokognition

"Jag tycker att boken kan och bör sättas i händerna på alla!
Det är en bok som ger hopp, och det behövs, samtidigt beskrivs svårigheterna och de motstridiga känslorna väl.
Det du skriver om lillasysters reaktioner är viktiga. Syskons upplevelser och hur de påverkas är en inte tillräckligt uppmärksammad situation.
Det är just böcker och engagemang från personer som du som kan förändra i samhället tror jag."
Lena Risö Överläkare Barn-och ungdomspsykiatrin

"Boken skildrar på ett personligt och kärleksfullt sätt hur vardagen kan te sej för ett barn med ADHD samt hur familjen kan påverkas. En bra bok som kan vara till hjälp för såväl skolpersonal som föräldrar och syskon, även för personer som själva har ADHD.
Den borde även användas i utbildningssammanhang".
Stig-Arne Gustafsson Överläkare i Psykiatri, Handledare


"Jag blev djupt berörd av den kärleksfulla tonen och det vackra språket.
Boken är oerhört angelägen. Min förhoppning är att den ska köpas in av skolorna. För alla barns skull måste skolan göra något radikalt för dessa barn. Vi måste ge dem en ärlig chans! "
Kärstin Hultman tidigare lärare och rektor


"Boken är mycket läsvärd, lättläst och skriven med värme. Lämplig för anhöriga, lärare och personal inom Barn- och Ungdomspsykiatrin."
Barbro Westerholm Riksdagsledamot, medlem av Socialutskottet samt Statens medicinsk etiska råd

Fler recensioner och övrig information om ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Allan

  • Jag såg något i dina ögon, mamma.

    Ann Allan

    Jag förlorade min mamma redan då hon var i livet. Mamma förlorade till och med sig själv. Hon förändrades, och blev en annan. Min mamma blev dement. Hon lämnade mig fast hon talade till mig, fast hon sjöng för mig, fast hon skrattade tillsammans m...