Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2016-08-24
Upplaga
1
Förlag
Finsmakarens Trädgård
Medarbetare
Westberg, Eva-Maria (red.) / Leo, Patric (form) / Skoglund, Victoria (foto) / Granefelt, Lena (foto)
Dimensioner
271 x 210 x 22 mm
Vikt
1015 g
SAB
Qe
ISBN
9789163905230
Min trädgård vid sjön : minnen, drömmar och inspiration (inbunden)

Min trädgård vid sjön : minnen, drömmar och inspiration

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-24
230
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Victoria Skoglund

Min trädgård vid sjön - minnen, drömmar och inspiration

Det här är min mest personliga bok hittills, eftersom jag själv står för både text och fotografier.
Jag har skrivit boken för att jag vill berätta om mina minnen från mitt snart trettioåriga liv som trädgårdsmästare. Om människor som jag mött och som korsat min väg. Om den gamle farbrorn som köpte mazariner från bästa bagaren i Aspudden, om Erik som gav mig den finaste gåvan: en liten låda med vedaska. Om att amma min förstfödde under hängsyrenens bedövande doft. Om hur jag vill bli förförd av små ord nedskrivna på en skrynklig lapp i köket.
Men jag vill också dela med mig av kunskaper från min privata trädgård. Den är fortfarande ung och nyskapad. Jag vill berätta om varför jag valt vissa växter och om hur oändligt vackert det kan bli om man kombinerar dem. Ett annat tema i boken är mina tankar kring form och strukturer. Att varje årstid ska få ta plats och ge skönhet är också självklart för mig.
Jag har fortfarande mycket kvar att lära och misslyckas varje år med både det ena och det andra. Det är så det är med trädgård. Men vilken lycka det är när verkligheten blir bättre än skissen! När den mörkt vinröda tulpanen "Ronaldo" slog ut samtidigt som perukbuskens rödfärgade blad. Vilken glädje och fest! Jag firade med katten i knät och kunde inte gå in om kvällarna när solen sände sina sista strålar genom det röda majrummet. Min trädgård är ett slags självporträtt där både mina drömmar och livet bor. Välkomna hem till mig!

Tillsammans med formgivaren Patric Leo och förlagsredaktör Eva-Maria Westberg har jag återskapat stämningarna i varje årstid i min trädgård vid sjön.
Boken kommer ut i början av september 2016 och ges ut av Zetas trädgård, som jag driver tillsammans med Rikard Skoglund. Eftersom jag medverkar regelbundet som trädgårdsmästare i Nyhetsmorgon på TV 4, så kommer förhoppningsvis en del tittare att känna igen sig. Jag har tidigare skrivit två böcker: Zetas trädgård (2003) och En trädgårdsmästares väg (2012).

För mer information kontakta AnnaKarin Östervall på annakarin@zetas.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min trädgård vid sjön : minnen, drömmar och inspiration
 2. +
 3. Ett år av liv i trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av liv i trädgården av Jenny Strömstedt, Victoria Skoglund (inbunden).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Min trädgård vid sjön : minnen, drömmar och inspiration. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration

  Härlig inspiration, underbara bilder och beskrivande språk. Känner mig så inspirerad att påbörja arbetet med MIN trädgård vid sjön. Tack Victoria Skoglund!

 2. Trädgårdsromantik
  Pling , 24 oktober 2016

  Underbart filosofiska och romantiska beskrivningar av en älskad trädgård. Boken innehåller många små trevliga trädgårdshistorier och en hel del fakta om många trevliga växter.

 3. Inspiration
  Kathrin Isaksson, 13 september 2016

  Inspirerande bilder och personliga texter gör boken till en lyckträff!
  Älskar Victorias målande beskrivningar, den får en nästan att känna doften från blommorna och höra knaster från träskor i gruset 😊

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Victoria Skoglund

 • Ett år av liv i trädgården

  Jenny Strömstedt, Victoria Skoglund

  »En både finstämd och humoristisk vänskaps- och visdomsbok med ett förtroligt tilltal, som frispråkigt blandar högt och lågt om livet och lär oss ta vara på det vi har. Boken är mycket snyggt formgiven med glada illustrationer och vackra foton. Be...