Vägen hem för Benjamin Blå (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-14
Förlag
Hördegård Musik
ISBN
9789163907449

Vägen hem för Benjamin Blå E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2016-09-14
99
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå" handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade - Benjamin blir mirakulöst frisk.

Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller, om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

"Vägen hem för Benjamin Blå" bygger på verkliga händelser.

Vägen hem för Benjamin Blå talar direkt till hjärtat.
ULLA STRÄNGBERG, Sveriges Radio

Romanens främsta tillgång är dess ärlighet och värme.
RIKARD FLYCKT, Jönköpingsposten

De vardagliga detaljerna sköts klanderfritt och det är lätt att känna närheten.
BJÖRN KOHLSTRÖM, litteraturkritiker samt jurymedlem för Augustpriset 2015

En ärlig brottningskamp med gudstro, tvivel och uppväxtideal som genomgående är både genuin och väldigt läsvärd. Fantastiskt bra språk och mycket trovärdiga huvudpersoner vars möten vid köksbordet inte är svåra att leva sig in i och gripas av.
ROGER BENGTSSON, Dagen

En vacker berättelse med musikalisk klang i språket.
SÄNDAREN

Magnus Hördegårds debut är redan ett färdigt författarskap med säker stil och stark inlevelse i berättandet.
ELLA STYF, Växjöbladet

Efter att så smått ha börjat läsa i den greps jag av det fina språket.
KENNETH GEHRMAN, Smålandsposten

MAGNUS HÖRDEGÅRD, f 1968, är musiker, kompositör, pianopedagog och författare. Samtidigt som han skrev biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå", skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan heter "Benjamin Blå" och är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik. I september 2019 släppte Hördegård romanen "Sju dagar med Nicolas."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »