Österlens gamla rosor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2016-07-02
Förlag
Gröndahl & Rietz
Dimensioner
245 x 230 x 24 mm
Vikt
970 g
SAB
Qef
ISBN
9789163908224

Österlens gamla rosor

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-07-02

Slutsåld

ÖSTERLENS GAMLA ROSOR

Länge var de gamla rosorna på Österlen bortglömda. De trängdes ut ur rabatterna i moderniseringen av trädgårdarna som tog fart efter andra världskriget och ersattes med moderna rosor, ibland vackra men ofta med ett konstlat, stelt utseende. Helt olika mormors doftande rosbuskar!

Men många av de gamla rosorna på Österlen hade överlevt, det upptäckte författaren Mia Gröndahl när hon började forska i det gamla rosarvet för mer än tio år sedan. Nu presenteras ett femtiotal av rosorna i boken Österlens gamla rosor, tillsammans med en mängd vackra fotografier och de spännande historierna som spunnits kring rosorna, var de kom ifrån och deras förhållande till människorna som vårdat dem under många generationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Österlens gamla rosor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok om gamla rosor
    moonwriter (Åhus), 3 februari 2017

    Mycket fin bok med härliga färgbilder på gamla rosor. Trevliga texter som berättar historier om rosorna härkomst om de som planterade dem för länge sedan, även andra bilder och kringhistoria av rosorna. Boken har också ett bra format som ger rättvisa åt bilderna. Författaren Mia Gröndahl som är bosatt på Österlen har gjort ett mycket bra jobb.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mia Gröndahl