Viskskrik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2016-09-08
Upplaga
1
Förlag
Calidris Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789163908743
Viskskrik (häftad)

Viskskrik

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2016-09-08
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Viskskrik fångar författaren med ett stort mod och en unik språkkänsla utsattheten hos en flicka och ung kvinna som kräver upprättelse i sin längtan efter trygghet och kärlek.

Alice vet att hon är dödens om hon rör pappas grogglas och när hon en dag lånar dem i smyg, för att dricka Coca-cola tillsammans med Pernilla i portuppgången, krossas två av glasen.

Skulden blir svår att bära - även om den inte är hennes - och straffet leder till ödesdigra konsekvenser.

Genom romanen Viskskrik - som utmärker sig litterärt på flera plan - kvalificerar sig Kristina Emanuelsson till en av vår tids mest lovande författardebutanter!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Viskskrik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett rop. En viskning.
  Cecilia , 16 april 2017

  Viskskrik är en debutroman som ger mersmak. Språket är genuint. En personlig ton och formuleringar som får mig att haja till. Som får mig att dra på munnen eller dra fram minnen. Som filmflirten "jag är verkligen ingen kaninkokerska" eller huvudpersonens önskan att bara få ligga och vara skivad rostbiff. Djupt allvar med glimtar av humor. Ett rop. En viskning.

  Jag har fått följa Alice som barn och som vuxen, och fascineras av Kristina Emanuelssons förmåga att skriva ur det växande ba... Läs hela recensionen

 2. Välskriven debutroman
  Villivonkansbooks (Örebro), 6 april 2017

  Alice lånar sin pappas grogglas i smyg och dricker Coca-Cola i dem med Pernilla, när två av glasen krossas. Hon känner stor skuld i det fast den inte är hennes och straffet leder till ödesdigra konsekvenser.
  Det är en mycket stark och gripande debutroman! Språket är rakt på och har en egen ton. Handlingen berör och jag lider med Alice som inte har det lätt med sina föräldrar. Hon tvingas vara vuxen och stark tidigt. Texten flyter så fint, fast den växlar mellan då- och nutid är den lätt att följa. En välskriven bok som ger mersmak!

 3. Överraskande läsupplevelse

  Känslosamt beskriven berättelse om en ung människas stora bekymmer i det lilla - och det stora. Det är ett överraskande och ovanligt uttryckssätt som gör berättelsen händelserik och underhållande hela vägen. Fin, lite sorgsen och tankeväckande handling som sitter kvar, länge.

 4. Välskriven debutbok
  Agneta , 11 februari 2017

  Annorlunda, liknar inget jag läst tidigare. Tyckte mycket om personerna i boken - blev så engagerad att jag ville gå in handlingen för att ingripa: stundtals heja på och stundtals stoppa upp. Skriv mera!

 5. Känslosam, sorglig och hoppfull.
  Monika L, 9 februari 2017

  En mycket känslosam bok med ett nyanserat språk. Intressant upplägg att använda då och nu. Ett hoppfullt slut som lämnade läsaren nöjd. En bok och författare som gav mersmak.

 6. Berör
  Josephine, 8 februari 2017

  Underbart historia om relationer hur oenkelt det är att vara människa både som barn och vuxen. Läs den helt enkelt.

 7. Emanuelssons bok
  Maria, 8 februari 2017

  Fantastisk debutroman av Kristina Emanuelsson! Välbyggd berättelse med vackra skildringar av såväl karaktärer som miljöer. Språket är enastående! Rekommenderar den varmt.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Viskskrik