Bildning i utbildningens tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2016-05-11
Förlag
Frisystrar förlag
Medarbetare
Södergren, Malin (form) / Löfqvist, Anna-Erika (foto)
Dimensioner
250 x 160 x 15 mm
Vikt
363 g
ISBN
9789163910500
Bildning i utbildningens tid (häftad)

Bildning i utbildningens tid

Häftad Svenska, 2016-05-11
314
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Läraren blir till under hela sitt yrkesverksamma liv. Därför behövs kontinuerlig tid till omprövande, det vill säga reflektion över det dagliga arbetet där ämneskunskap, etik och estetik prövas kollegialt. Förändring behöver komma inifrån lärarens egen verksamhet. Beprövad erfarenhet och vetenskaplighet möts i dialog seminarieformen.

Den svenska skolan har chockreformerats. New Public Ma nagement har fått ett starkt fäste inom utbildningsvärlden. Marknadsanpassade lösningar påverkar inte bara styrning och ledning inom olika nivåer utan gör också att skolans inre värden laddas med nytt innehåll. Akademi sering och karriärtjänster inom yrket har gjort att tilltron till lärarens yrkeskunnande har krympt.

Vi väljer i den här boken en annan hållning. För oss har tillämpande av dialogseminarieformen på samtliga utbildningsnivåer varit en bildande väg att vandra. Det handlar om att ge praktiken en plats! Dialogseminariet erbjuder en läroprocess där praktik och teori ses som jämbördiga kunskapsformer omfamnande varandra i aristo telisk mening, och som kommer till uttryck i praktisk klokhet. Teorin utvecklas i mötet med praktiken samtidigt som nya sidor av verksamheten görs synliga genom den teoretiska belysningen. De konstnärliga uttrycken möter praktiken och vetenskapen - bildning är en skön konst!

Både Gun Mollberger Hedqvist och Birgitta Sahlin är lärare och forskare i pedagogik, filosofie doktorer. Deras yrkeserfarenheter som handledare, seminarieledare, utbildare i pedagogik och specialpedagogik samt föreläsare sträcker sig över samtliga skolformer: förskola, skola och universitet, högskola. Idag arbetar de som forskande frilansare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bildning i utbildningens tid
  2. +
  3. Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Essence : Om adhd, autism och andra utvecklings... av Christopher Gillberg (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Etik i specialpedagogisk verksamhet

    Rolf Helldin, Mara Westling Allodi, Birgitta Sahlin, Inger Assarson, Eva Siljehag

    I ett samhälle med växande kultur- och klassklyftor i kombination med frågor av värderande karaktär är alla utbildningsverksamheter en tummelplats för en mängd olika åsikter. Samtidigt särskiljs allt fler barn och ungdomar tidigt från skolgemenska...