Landsplågan islam (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-06-28
Förlag
Kassandra Publishing
Översättare
Camilla Grepe
Originaltitel
Islam. De 11. landeplage
Dimensioner
216 x 155 x 30 mm
Vikt
517 g
SAB
Ocg
ISBN
9789163910814
Landsplågan islam (inbunden)

Landsplågan islam

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-06-28

Slutsåld

Den norska boksuccén finns nu på svenska! I november förra året lanserades boken Islam. Den 11.e landeplage i Norge av den prisbelönta journalisten och författaren Hege Storhaug. Mindre än tre månader senare nådde upplagan sensationella 47.000 exemplar. Boken blev i maj utgiven på Island (förlag: Yttringsfrihet) och gick rakt in på toppen av bästsäljarlistan där också. Den finns nu översatt för den svenska marknaden under samma titel som på Island, Landsplågan islam. Boken är ett varmt försvar för frihetsorienterade muslimer, men är samtidigt en uppgörelse med de totalitära, organiserade krafter inom islam som strävar efter att undergräva den fria och öppna demokratin.

Boken är en unik exposé över hela islam, från profeten Muhammeds dagar och in i vår europeiska nutid. Författaren har tillägnat Sverige ett eget kapitel: "Malmö - det nordiska Marseille".

Hege Storhaug nyanserar bilden av islam. Hon visar på ett övertygande sätt att många av arabvärldens problem och tillkortakommanden kan härledas till ideologin islam och hur den genom århundradena fostrat sina anhängare i en destruktiv och kunskapsfientlig riktning. En tradition där bokstavstro och underkastelse (islam betyder underkastelse), med dogmer som inte får ifrågasättas, har hämmat den intellektuella nyfikenhet som är en nödvändig förutsättning för en vetenskaplig utveckling och ett blomstrande samhälle. Denna tradition har konsekvenser för dagens Sverige och den brer ut sig alltmer för varje år.

Historien har visat att västvärlden inte är vaccinerad mot totalitära ideologier. Demokratin måste ständigt vårdas för att bestå och för att våra friheter ska respekteras. Hege Storhaugs budskap är tydligt: Vi står inför oöverkomliga problem om vi inte ser på islam och den pågående radikaliseringen med öppna ögon. Det handlar inte om vare sig rasism eller islamofobi. Det handlar om att försvara vår frihet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Landsplågan islam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. ISLAM breder ut sig med full kraft
  Avfälling, 24 juni 2018

  HS beskriver exakt vad som nu sker i hela Europa NU. Läs även George Orvell 1984. Ordförvrängningar som sker idag.

 2. Viktig läsning!
  SimonsMatte, 18 november 2016

  Informativ, välskriven och intressant bok och dessutom i ett mkt viktigt ämne, där många vet för litet utan bara tycker och tror.

 3. Landsplågan Islam, en viktig bok som bör läsas.
  Lars-Arne Ivert, 17 november 2016

  En viktig bok då oberoende seriösa analyser av Islams utbredning i Västeuropa är rätt sällsynta. Då många islamister inte accepterar kritik vill jag hylla Hege Storhaug för hennes mod att skriva denna upplysande bok. Vi får en annorlunda bild av orsakerna till förortsoron med bilbränningar, stenkastning mot brandmän, ambulanspersonal och t.om. brevbärare. En viktig bok som våra politiker och egentligen var och en av oss borde läsa.

 4. Aktuell idag!
  Gustav Ström (STOCKHOLM), 6 oktober 2016

  En oerhört välskriven och tankeväckande bok som är mycket aktuell idag i Norden och europa. Med den stora utomeuropeiska muslimska immigrationen till Norden och europa ställs mycket i fokus...och de olika kulturerna ställs mot varandra...

 5. Nödvändig läsning
  Anna Katarina Berglund, 4 oktober 2016

  Oavsett vilken attityd vi intar till asylinvandring, måste vi ha korrekta fakta. Storhaug bidrar med en stor och viktig pusselbit i detta.

 6. En bok i tiden
  LarsE, 19 augusti 2016

  Det är vågat att skriva denna bok. Författaren lyckas hålla "islamafobin" på avstånd och presentera en faktabok. Även om boken har en Norsk vinkling är det en berättigad läsning för en Svensk.
  Liksom den utmärkta boken "Min Jihad : Jakten på liberal islam" av Hanna Gadban om Svenska förhållanden finns det mycket personnamn, men de behövs för trovärdigheten, som man kan delvis förbise för att tillgodgöra sig innehållet.

 7. Islamkritisk bok som problematiserar och diskutera
  Per-Olof, 10 augusti 2016

  Om en bok ska vara trovärdig, måste den bygga på fakta som går att kontrollera. Landsplågan Islam är ingen hatbok. Det finns en rejäl notförteckning löpande och en källförteckning, i god akademisk anda. Författarens bevekelsegrunder är öppna för tolkning, vilket är hedervärt. Hon har gjort många resor i framförallt Pakistan. Hon vidgår själv att hon tidigare snarast varit en islamapologet. Nu lyfter hon på ett mycket faktaorienterat sätt fram islams dualistiska förhållande till judar, kristna... Läs hela recensionen

 8. Mycket upplysande
  Guila, 27 juli 2016

  Äntligen en förklaring till dagens komplicerade situation. En bok som alla som vill förstå och bidra till ett gott samhälle borde läsa.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Hege Storhaug

Bloggat om Landsplågan islam