Den nakna ledningsgruppen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2016-09-08
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
216 g
ISBN
9789163911262

Den nakna ledningsgruppen

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-09-08
321
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den nakna ledningsgruppen
Den nakna ledningsgruppen ifrågasätter den etablerade synen. Ledningsgruppen är egentligen naken och skulle må bra av mer verklighetsbaserade utgångspunkter för synen på sin roll, sitt arbete och sina förutsättningar. Den nakna ledningsgruppen vill ge nya realistiska perspektiv och verktyg för att möta dagens och framtidens utmaningar. Det är därför vi skrivit boken.

Det är ett måste att läsa den - för den ledningsgrupp som vågar vara naken, som tagit mod till sig och vågar att utveckla sig. Jag rekommenderar den även till den nya oerfarna styrelseledamoten . Lättläst och fylld med massor med tips.
Lorri Mortensen Mates
Ordförande Ledarna Privat tjänstesektor
Ert viktiga bidrag till rådande kultur av managementlitteratur tycker jag är att ni synliggör centrala områden som mycket sällan lyfts fram.
Kajsa Hessel
VD Projektgaranti
Ni är på kornet, och finner metaforer som bär och lyfter. Era perspektiv gör det svåra pratbart - och då går allt lättare.
Kerstin Ljungström Zetterberg
VD Kluab

Magnus Dalsvall, HR-Akuten, har arbetat i över trettio år som personalchef och direktör på SAS, BP Sweden, Telia Data, FMW, Solna stad och Folkesson Revision, och har suttit i ett flertal styrelse- och ledningsgrupper.

Kjell Lindström, Noden, har under många år arbetat med ledningsgruppsutveckling i olika organisationer och företag.

Tillsammans har de skrivit böckerna Bortom tankefällan (2013), Beyond the Mindtrap(2013), Nya Bortom Tankefällan (2015), Äkta organisation (2015), Rör om i HR-grytan(2016), och otaliga artiklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nakna ledningsgruppen
 2. +
 3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den nakna ledningsgruppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kejsaren
  Raymond Holmström, 28 oktober 2016

  Äntligen en bok som säger sanningen. Kan tänka mig att det är en hel del personer där ute som skruvar på sig då sanningen alltid har en förmåga att svida.

  Helt klart läsvärd med intressanta perspektiv om hur många ledningsgrupper fungerar och borde fungera.

  Citatet från Astrid Lindgren beskriver bra vad denna bok ger för budskap:

  "När människor med makt slutar lyssna på folk är det dags att byta ut dem"

 2. Utmanande
  Jo, 28 oktober 2016

  En bok som vågar utmana det etablerade tänket. Vi vet alla att något är fel, men vi fortsätter på som tidigare. Boken öppnar upp nya perspektiv och ger idéer hur man ska gå vidare framåt.

 3. Jag blir så frustrerad...klockrent!
  Chefen, 28 oktober 2016

  Författarna pekar på många saker som klockrent visar hur "min" ledningsgrupp agerar. Jag blir ibland så arg när jag läser att jag är tvungen att lägga ifrån mig boken. Otroligt tankeväckande bok, som kan användas som underlag för diskussion i ledningsgrupperna. Läs den!

 4. Mindre lyckad
  ANGO, 18 oktober 2016

  En inte fullt så nytänkande bok som den vill göra gällande. Dessutom kryddad med lite smågubbiga kommentarer kring "svindyra" konsulter m.m. m.m. Orkade inte igenom den.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna