Herakles : en psykopats berättelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2016-06-28
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
242 g
SAB
Hc
ISBN
9789163913976
Herakles : en psykopats berättelse (häftad)

Herakles : en psykopats berättelse

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-06-28
140
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Bland stjärnmyter och legender i den antika litteraturen framträder en man, Alkides, en historisk person som tog sig namnet Herakles. Han beskrivs som en hjälte men var i själva verket en psykopat. Det här är hans sanna berättelse.

Vid de nordliga havens kust föds en pojke till en framstående krigare och hans hustru. En pojke fascinerad av berättelser om monster och hjältar, och med en förkärlek till att plåga andra barn och djur. Övertygad om sin egen storslagenhet som gudarnas härskare Zeus egen son, bestämmer sig pojken för att bli den hjälte till man som han vet att han har inom sig. Som vuxen man tar han sig namnet Herakles och hans liv är kantat av både stordåd och grymhet. Herakles färdas över haven och hans resor tar honom till gåtfulla folk och shamaner, till mäktiga hövdingar och krigare, och till män som är både listiga och hänsynslösa. För som en gång siat av ett orakel måste han resa till många platser. Aldrig kommer han att kunna stanna länge på grund av sina illdåd.

Från de tusentals öarna i Östersjön till Nordsjöns farliga vatten, är Herakles en berättelse om girighet och våld, missbruk och lust, i en avlägsen forntid.

***
Herakles är berättelsen om en antik hjälte, om en man som är både farlig och fascinerande. Förlagd till midnattssolens magiska länder, i en gåtfull och svunnen era, är Herakles en äventyrlig, humoristisk och grym skildring av en psykopat. Boken baseras på en ny teori av den italienske kärnfysikern Felice Vinci, som placerar händelserna i Iliaden och Odysséen, och många andra antika grekiska myter, i Östersjöområdet.

Malena Lagerhorn för oss till nordisk bronsålder och ställer sig frågan varför vi gör psykopater till förebilder och hjältar genom att kliva in i en psykopats sinne och låta honom själv tala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herakles : en psykopats berättelse
  2. +
  3. Ilion : en gång kommer den dag då det heliga Ilion faller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ilion : en gång kommer den dag då det heliga Il... av Malena Lagerhorn (häftad).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Herakles : en psykopats berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt underbar berättelse, en psykopat.....
    Elisabeth Jörgensen, 17 juli 2016

    Återigen visar Malena på vad dåtid nutid har att berätta. Psykopatens ursprung, nja kanske inte men väl värt att berätta. Läsvärt, ja i högsta grad. Vad skulle väl Herakles sagt, Storslaget.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malena Lagerhorn

Bloggat om Herakles : en psykopats berättelse