Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2016-08-23
Förlag
Aight Bok
Medarbetare
Byding, Katarina (form) / Elmsäter, Per (form)
Illustratör/Fotograf
Katarina Byding
Dimensioner
206 x 135 x 13 mm
Vikt
270 g
SAB
Fc
ISBN
9789163914911
Orden vi älskar med : blädderordbok om kärleksrelationer (häftad)

Orden vi älskar med : blädderordbok om kärleksrelationer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-08-23
82
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hitta ord i relationsdjungeln och känslostormarna!

Språk och ord spelar stor roll i kärleksrelationer. Hur sätter vi ord på lust och behov? Vad kallar vi varandra? Orden fångar känslorna och utvecklar dem.

Det här är en ovanlig ordbok som sätter igång samtal mellan älskande och en dialog inom dig själv. Det är en bok att bläddra i - ensam eller tillsammans med någon du gillar. Här finns fakta, funderingar, illustrationer och fina citat. Och inte minst intervjuer om psykologi, teater, transaktivism, nätdejting, hjärnforskning och språkforskning.

Boken behövs eftersom vi sällan har samma definition av ord. Och i kärleksrelationer väcker det många frågor: Vad är en kk egentligen, och vad är en fast eller öppen relation? Vad är passion, och varför heter det så? Genom att fundera över och diskutera ords uppbyggnad, bakgrund och användning i olika sammanhang kan vi kanske förstå varandra bättre. Eller bättre förstå vad man själv har eller vill ha.

Andra ord som tas upp i boken är nya i språket, eller har en mer bestämd definition, och är intressanta just därför. Att sätta ord på nya företeelser kan också ge nya valmöjligheter i relationsdjungeln.

Fling, queer och vänslas - bläddra och inspireras av ord!

Författarna Mona Blåsjö och Katarina Byding är båda erfarna språkvetare.

Mona är docent i nordiska språk på Stockholms universitet, där hon forskar om hur människor använder språk på jobbet och i studier. Hon har också arbetat med bland annat översättning och publicerat noveller i olika tidskrifter.

Katarina är språkkonsult i svenska. Hon hjälper myndigheter, företag och privatpersoner med deras texter och utbildar även i skrivande. Tecknandet är ett intresse som hon tagit upp igen efter flera år när det behövdes illustrationer till boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orden vi älskar med : blädderordbok om kärleksrelationer
  2. +
  3. 21 Day Challenge - Keto

De som köpt den här boken har ofta också köpt 21 Day Challenge - Keto av Ulrika Davidsson (inbunden).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Ord&Bild 4(2011) Kritik

    Beata Agrell, Mona Blåsjö, Conny Blom, Jesper Brygger, Naima Chahboun

    Susanne Christensen flätar hår, John Swedenmark läser Olof?Lagercrantz dagböcker, Naima Chahboun besöker Sparta, Martin Högström städar, Beata Agrell gräver på tvären, Jesper Brygger som sin egen läsare, Leif Holmstrand hatar... I ett Ord&Bildnumm...