Den "sanna" organisationen : kyrkan framtid i en vilsen värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2016-08-09
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 6 mm
Vikt
120 g
SAB
Cgb
ISBN
9789163915239
Den "sanna" organisationen : kyrkan framtid i en vilsen värld (häftad)

Den "sanna" organisationen : kyrkan framtid i en vilsen värld

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-08-09
139
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den "sanna" organisationen - Kyrkans framtid i en vilsen värld Den här boken är en samling utmanande och spännande artiklar om Svenska kyrkans organisation. Den är avsedd att skapa diskussion och ge mod att våga ifrågasätta saker som ofta tas för givna, inte bara i kyrkan - utan också i andra organisationer. "I boken Den "sanna" organisationen vänder Niklas Lång och Kjell Lindström på perspektiven. De ställer frågorna: Vad kan kyrkan lära av modern organisationsteori? Vad kan andra organisationer lära av kyrkan? En lärdom är att kyrkan måste betraktas som en komplex organisation. Detta har i sin tur implikationer, bland annat stora krav på ledarskap. Men det reser också en del frågor. Hur ska man balansera effektivitetens olika aspekter mot trons när dessa kolliderar? Vad innebär det att "brukarna" är centrala medskapare av verksamhet? Något som kyrkan för övrigt delar med exempelvis vården, skolan och omsorgen. Författarna låter ett klassiskt strategiproblem löpa som ett tema genom texterna. Kanske kan man tala om kyrkans ödesfråga: Att bevara identiteten med hjälp av traditionerna och samtidigt stärka attraktiviteten genom förnyelse. Klarar kyrkan detta i växelverkan med både tidsandan och de pågående samhällsomvandlingarna? Kan modern organisationsteori bidra till att kyrkan lyckas? Det är frågan författarna lyfter. Det inte oväntade svaret är - Ja! Men resan till det svaret bjuder på en hel del insiktsfulla överraskningar. Bokens format lämpar sig för både seminarier i akademin och studiecirklar inom kyrkan. I förlängningen stärker detta, måhända och förhoppningsvis, både organisationsteorins och Svenska kyrkans möjligheter att bidra till sina respektive missioner." Mats Tyrstrup, docent Center for Advanced Studies in Leadership vid Handelshögskolan i Stockholm Niklas Lång arbetar både som präst och organisationskonsult och har en gedigen erfarenhet som kyrkoherde. Kjell Lindström, Noden AB, har arbetat länge som rådgivare, föreläsare och organisationsutvecklare i många olika typer av komplexa organisationer. MÄNGDRABATT! Köper du fem ex eller mer, ange rabattkoden sanna5 i kassan, så får du 20% rabatt! Vid köp av 25 eller fler böcker, kontakta gärna Niklas Lång för offert, niklas.lang@langutveckling.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den "sanna" organisationen : kyrkan framtid i en vilsen värld
  2. +
  3. Spänning och samspel : En orientering i ecklesiologi och liturgi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spänning och samspel : En orientering i ecklesi... av Marie Rosenius (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den "sanna" organisationen : kyrkan framtid i en vilsen värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra och väsentlig text

    Men en ovanligt dyr bok i förhållande till antalet sidor.Den bör absolut läsas av förtroendevalda i Svenska kyrkan. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna