Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2017-02-08
Upplaga
3
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
411 g
SAB
Doka
ISBN
9789163915550

Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

(57 röster)  |  Läs 15 recensioner
Häftad, Svenska, 2017-02-08
179 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Funderat på varför det negativa tar så stort utrymme och hur du kan göra för att inte dras med och dras ned? Har du varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga: "vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här"?

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och slippa relationer och mänskliga möten som tar massa energi?

Föreläsaren och beteendevetaren Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips hur du kan göra i olika situationer för att det ska bli bra.

Bemötandekoden är en guide för det mänskliga samspelet som du har nytta av livet ut. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir det bättre helt enkelt. Det är lätt och inspirerande att ta till sig det som står i boken.

Författaren skriver både pedagogiskt och personligt med flera målande exempel. Det gör boken lättillgänglig samtidigt som den är vetenskapligt underbyggd.Lena Skogholm har skapat kommunikationsmodellen Talkmap

SAGT OM BOKEN:"En SMART bok för både hjärnan och hjärtat. Bemötandekoden är en riktig bladvändare om hur vi människor kan mötas genom ökad förståelse av oss själva och andra.Med insikter och råd som fungerar lika bra på jobbet som hemma."Eva-Mia Westergren, Marknadschef inom IT med 15 års erfarenhet av ledarskap

"I BEMÖTANDEKODEN förklarar författaren på ett enkelt och tydligt sätt vad som händer oss människor emellan och hur vi kan göra för att det ska bli så bra som möjligt.Borde läsas av alla som är intresserade av att utvecklas!"Ulf Hall, Författare och föreläsare i kommunikation och ledarskap
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv
 2. +
 3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En stor och viktig bok!
  AP, 3 september 2017

  En lättläst bok om hur svårt det kan vara med kommunikation. I denna bok får man verktygen! En bok för den enskilde och för organisationer. Betyget sjunker dock på grund av onödiga stavfel.

 2. Alla borde läsa den!
  SusannaH, 4 juli 2017

  Fantastisk bok! Så enkelt det borde vara med bemötande när man tänker efter, med hjälp av boken kan man ta fram och påminna sig själv då och då.
  Alla borde läsa den! Med enkla ord och lagom med allt beskriver Lena om kommunikation, vårt bemötande och hur hjärnan faktiskt fungerar i olika situationer. En handbok både privat och på jobbet!

 3. Bemötandekoden är en tillgång
  Susanne Karlsson, 17 maj 2017

  Boken ger en push till att försöka ännu mer i omöjliga samtal/möte. Den ger en liksom orken tillbaka, att fortsätta anstränga sig lönar sig.

 4. Läs den!
  José Paredes, 26 april 2017

  Fantastisk och snabbläst bok. Lena Skogholm förklarar med ett lättförståeligt språk hur vi kan bäst bemöta människorna runtomkring oss, alltid med vetenskaplig fakta och hjärnforskning som grund. Boken är välstrukturerad så du kan komma tillbaka till enskilda avsnitt i dina framtida möten med människor. Lena använder många lätt ihågkomna begrepp som fastnar i minnet och är extremt användbara i alla möjliga situationer.

  En verklig ögonöppnare!

 5. oundbärlig
  Diana Sirén, 25 april 2017

  Om man vill ha lätta "knep" för att lyckas med bemötande - ÄR detta en väl värd bok att läsa.
  Lätt läst, bra tips och lätta att förvekliga i vardagen.
  Så är man genuint intresserad av mötet mellan människor och själv villig att lära sig en "kod" för att lyckas - Läs denna bok!

 6. Kanonbra
  Ing-Marie Borgström, 31 mars 2017

  En bok alla borde läsa. Man lär sig så mycket. Både om sig själv och andra. Rekommenderas varmt. Mitt nya lexikon.

 7. Enkla begrepp

  Jag tycker Lena Skogholm med enkelt språk gör relationsprocesser begripliga. Både inom oss själva och i mötet med andra. Man blir nyfiken på mer.

 8. Lättläst och relevant
  Patrick Smith, 15 februari 2017

  Ett bra flyt och fullt av applicerbara tips. Förstår att den var slutsåld i de två butiker jag kollade i.

 9. Grundläggande kunskaper att ha med sig i livet
  Jeanette , 19 januari 2017

  Bra, lätt läst bok som påminner mig om hur olika vi människor är och hur viktigt det är att få bra verktyg och en ökad förståelse för hur jag vill agera i alla slags mänskliga möten.
  Bra därför att jag kan känna igen mig och relatera till de olika situationer som beskrivs i boken. Bra att boken ger möjlighet att stanna upp och reflektera kring olika situationer.

 10. Boken som gör skillnad!
  Elisabet Carlsson, 8 januari 2017

  Rekommenderar varmt denna bok! På ett lättbegripligt sätt förklaras det vad som händer i vår hjärna när vi kommunicerar och som vi alla vet inte alltid är så lätt. Använder mig av alla tips i boken både privat och på arbetet. Ett måste i bokhyllan!

 11. Praktisk teori
  Jennie Karlsson, 12 december 2016

  Ett bra bemötande är viktigt att få, men lika viktigt att kunna ge. Det här är en lättläst bok som gör teorier praktiskt genomförbara. En bra handbok helt enkelt för alla som vill förstå vad som händer i mötet med andra och hur man själv kan göra för att det mötet ska bli på bästa sätt.

 12. Alla bör läsa den!
  Kristina Arvidsson, 18 november 2016

  Detta är en bok som går att använda som en handbok i alla organisationer.
  Den beskriver på ett enkelt sätt hur vi kan använda forskning till "att göra".
  Läs den och gör sedan!

 13. Bemötandekoden

  Boken klargör på ett pedagogiskt och beskrivande sätt vad som händer i våra huvuden i mötet med andra. Vilka delar i hjärnan som aktiveras vid olika situationer. Hjärndelarna är benämnda som aphjärnan,reptilhjärnan och människohjärnan som utifrån sina specifika egenskaper styr vårt agerande. Boken synliggör abstrakta processer på ett pedagogiskt sätt.

 14. Lättläst och klockren
  Sandra P, 26 september 2016

  Boken fyller en stor funktion för att förbättra möten med människor omkring oss. Den sociala kompetensen blir viktigare och viktigare på arbetsmarknaden. Jag själv som jobbat med service i över 20 år vet att man aldrig blir fullärd. Men kan alltid bli bättre i sin kontakt med andra människor. Varje företag och organisation och även ledningsgrupper skulle ha glädje och nytta av inneha ett ex. Ger den mina varmaste rekommendationer. Mvh Sandra

 15. aha-upplevelser
  Inger Sanden, 25 september 2016

  Man får den ena aha-upplevelsen efter den andra.
  Möten med orden- att vara där den andra person är fascinerar mig mycket. De olika hjärnorna.
  Bra egenstudier efter varje kapitel.= tid att reflektera.
  En bok ALLA borde läsa .Både privat och i arbetslivet.

Visa alla 15 recensioner

Bloggat om Bemötandekoden : konsten att förstå sig p...